Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
08 Окт 2015, 13:51
Anka написа:silver933 написа:Сега имам една куп тиквички, които се чудя как да изям по възможно най-вкусния начин, за да сложа край на сезона на тиквичките ;(
и аз ги обичам, най-вече на кюфтенца

Как така стават тези кюфтенца, като тиквите са токова воднисти, пържите ли ги и как ги правите на "кайма"
08 Окт 2015, 14:11
Аз ги правя, като настържа и посоля тиквичките и оставя да се отцедят, после ги изстисквам. След това слагам 1 яйце, брашно да стане на каша като кайма горе долу.

След това с лъжица оформям кюфтетата, някои слагам в галета, и после пържа в малко мазнина
08 Окт 2015, 14:25
Най-вкусни си остават пържените тиквички, няма какво да се убеждаваме в друго
25 Окт 2015, 15:16
Не съм съгласна, тиквичките са вкусни във всякакви варианти. както със сигурност съм казала тиквички на грила и млечна салата са ми номер едно просто.
26 Окт 2015, 16:29
Днес мисля да си хапна за последно за сезона тиквички, вече дори трудно се намират
26 Окт 2015, 17:52
Много ми харесаха хрупкавите тиквички, бях ял такива наистина бяха невероятно вкусни
26 Ное 2015, 16:08
dinkog написа:Много ми харесаха хрупкавите тиквички, бях ял такива наистина бяха невероятно вкусни :)
Но много трудоемко да се правят пържени тиквички, обичам ги но това тяхното готвене ме убива
01 Дек 2015, 13:59
kauda написа:dinkog написа:Много ми харесаха хрупкавите тиквички, бях ял такива наистина бяха невероятно вкусни :)
Но много трудоемко да се правят пържени тиквички, обичам ги но това тяхното готвене ме убива

Не е чак толкова, когато ги сложиш в много силно нагорещено олио и в голям съд, най-много по минута да отнема на всяка
01 Дек 2015, 15:03
Да бе, айде да не са готови за минута, затова хората пържат тиквички с часове, абсурд да са готови толкова бързо. :)
01 Дек 2015, 15:49
Намерих няколко тиквички останали във фризера и ги направих с картофи, смесих ги настъргани заедно оставих ги да се изцедят и ги опекох, станаха мнооого добре, даже неочаквано, накрая ги полях със сметана :)