Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
Правила на форума
Добави отговор

Re: Има ли начин да почистваме лесно печката или да я цапаме по-малко?

02 Юли 2015, 12:58

Rali_hr написа:
S_Milenska написа:Може да не я цапате толкова като готвите под капак или в по-дълбоки съдове, също чистенето, ако става веднага след готвене е лесно. ;)

Е, то е така, но все пак пържени тиквички всички обичаме примерно :)

Също не е трудно и тиквичките да се пържат в по-дълбоки съдове :idea:

02 Юли 2015, 13:16

Аз слагам фолио и после го изхвърлям ;) най-лесния начин.

03 Юли 2015, 15:56

Как слагаш фолио и по стените ли? :D

10 Фев 2016, 15:47

Около печката ми стените са с плочки и се наслоява много мазнина, макар че не готвя пържено. По печката и плочките махам мазнината с един български препарат - Зебра, евтин е и много ефикасен. Но задължително с ръкавици боравенето.

10 Фев 2016, 16:04

pravilno написа:Около печката ми стените са с плочки и се наслоява много мазнина, макар че не готвя пържено. По печката и плочките махам мазнината с един български препарат - Зебра, евтин е и много ефикасен. Но задължително с ръкавици боравенето.

Не съм го чувала. Иначе аз чистя със сода и оцет, особено фурната, иначе с препарати самата ламарина се продънва от търкане, а така е най-безвредно, единствения минус е миризмата на оцет.

17 Фев 2016, 16:21

Щом готвиш, няма как да не ти се цапа. Аз забързвам след всяко готвене и не оставям много да ми се натрупва мръсотия.

16 Мар 2016, 11:06

balsam написа:Щом готвиш, няма как да не ти се цапа. Аз забързвам след всяко готвене и не оставям много да ми се натрупва мръсотия.

Това е най-правилния начин. :)

Но все пак си има някои трикове. аз когато пържа слагам фолио, за да не ми се налага после много да чистя, а ако имам няколко степенно готвене, и няма как да избърша веднага пак използвам фолио, да може да се цапа на воля. :lol:

08 Апр 2016, 16:38

С фолиото става, а за скарата и подобни е много ефикасно, ако се сложи малко вода в тавичката, в която капе олито и така супер лесно се почисттва. :)

08 Апр 2016, 17:05

Локумът написа:С фолиото става, а за скарата и подобни е много ефикасно, ако се сложи малко вода в тавичката, в която капе олито и така супер лесно се почисттва. :)

Хитър си ти, Локуме! :) И аз все си викам ще сложа нещо, ама а днеска, а утре така и не слагам, после търкам като луда. :mrgreen:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2