Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как се правят лесни украси за торти и сладкиши?

29 Май 2015, 17:19

Mon_ton написа:А защо не използвате плодове, трябва ли задължително да е от шоколад или захарно тесто? След като може да се направят толкова интересни формички с плодовете ;)

Определено!

29 Май 2015, 19:07

Mon_ton написа:А защо не използвате плодове, трябва ли задължително да е от шоколад или захарно тесто? След като може да се направят толкова интересни формички с плодовете ;)

Причината е, че плодовете по-бързо изсъхват, пускат вода и развалят вида на тортата. Само това. Аз лично не обичам фондана (захарното тесто), никой вкъщи не го обича и когато правя торта, украсена с него, всеки си го отстранява от парчето торта. Но не може да се отрече, че с него се постигат ефекти, които са невъзможни с други материали.
Моите лични предпочитания са към украса с шоколад, с крем, със сметана или с плодове, покрити с фин желатинов слой. Понякога обаче за конкретна идея се налага да ползвам фондан.

30 Май 2015, 09:41

От скоро и аз започнах да използвам фондан, ми не е най-здравословния вариант, тортите не са най-вкусните, но на вид стават най-добри, това не може да се отрече! Аз обичам сочни торти - такива с много крем, с плодове, но точно както казва Yunona Не се постига винаги перфектната визия, която може да стане с фондана.
За щастие си намерих онлайн, който е далеч по-поносим като вкус и бива, защото и много по-лош съм яла. :lol:

30 Май 2015, 19:06

А идеи за кремове??? :roll:

30 Май 2015, 19:52

S_Milenska написа:А идеи за кремове??? :roll:

И аз искам, особено пък нещо със заквасена сметана искам да опитам. Иначе ми направи впечатление, че много ползват крема сирена за кремове на торти но то става ужасно или трябва да прекаля с пудрата захар, за да убия соленото или не знам.. ?

01 Юни 2015, 09:34

rabotnata pchela написа:
S_Milenska написа:А идеи за кремове??? :roll:

И аз искам, особено пък нещо със заквасена сметана искам да опитам. Иначе ми направи впечатление, че много ползват крема сирена за кремове на торти но то става ужасно или трябва да прекаля с пудрата захар, за да убия соленото или не знам.. ?

Не знам какво крема сирене ползвате, за да Ви е солено... Аз лично ползвам "Филаделфия" - нормалната или лекия вариант или "Екскуиза" (немско, малко по-бюджетен вариант). Харесвам и маскарпоне, което разбивам със сметана и рикота, която значително олекотява кремчето (като мазнини, калории и финанси :) ). За който не знае - рикотата е нещо като извара, но много фина и с креместа текстура (не зърнеста като нашата).

01 Юни 2015, 11:34

Обикновеното крема сирене е солено, онова в лъскавите пакетчета, то е доста солено. :roll:
Иначе и аз съм чувала за идея с маскарпоне, но много скъпо, затова си предпочитам сметаната и шоколада, евтино и вкусно.

01 Юни 2015, 12:50

Може да се направят много добри украси, за днешния ден мисля да измисля някаква торта за довечера, гледах украса от шоколадови рисунки, беше много оригинално. :mrgreen:

01 Юни 2015, 15:07

Станах им майстор на тези шоколадови украси, но доста шоколад похабих. :) Сега мисля да се науча да правя някои форми с това захарно тесто, но не вярвам, че ще стана много добра. Направи ми нещо впечатление, че ми остават мъхчета, а уж е чисто, идеи как да избегна това, особено по бялото и по-светлите цветове?

04 Юни 2015, 15:35

Едно време правиха украсите само и единствено от сметана, което си беше супер, аз я харесвам много, сега е толкова пренатруфено всичко.. всяка торта е съревнование..
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6