Остатъчната кашлица - с какво може да бъде спряна?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Остатъчната кашлица - с какво може да бъде спряна?

Мнениеот ramimni » 02 Апр 2015, 16:48

От около месец имам някаква остатъчна кашлица след боледуване! Не зная с какво мога да се отърва от нея, но на приятеля ми вече започна да му писва!

Вечер щом си легна става най-страшно, започва се едно лудо кашляне, ставам зла направо, а той милия като вярно куче до мен се облещва и чака да ми мине!
cough.jpg
cough.jpg (14.62 KiB) Прегледано 12779 пъти
Не зная дали може активно да се лекува остатъчната кашлица, но все си мисля, че трябва да има начин да бъде спряна! Опитах с много сиропи - не подействаха, пих и антибиотик, който ми предписа личната, пак без никакво действие :idea: :evil:

Все се чудя дали има някакъв сироп, който мога да приготвя от билки, заедно с небет шекер, който да даде добър ефект. Спомням си като дете, че ми даваха чай с небет шекер, който явно е помагал, понеже беше редовна процедура, но не зная дали ще помогне при остатъчна кашлица :roll: дайте ми съвети, с които да я спра!
ramimni

Re: Остатъчната кашлица - с какво може да бъде спряна?

Мнениеот Kaya » 02 Апр 2015, 16:50

За такива гадни кашлици, аз използвам домашна рецепта - Черна ряпа с небет шекер. :) Вечерта издълбаваш дупка, пускаш 1 кристал, на сутринта пиеш сокът, който се е образувал, издълбаваш на ново ново още малко, слагаш пак кристалче и на другата сутрин пиеш и така докато ти мине. :))
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Rali_hr » 02 Апр 2015, 16:57

Kaya написа:За такива гадни кашлици, аз използвам домашна рецепта - Черна ряпа с небет шекер. :) Вечерта издълбаваш дупка, пускаш 1 кристал, на сутринта пиеш сокът, който се е образувал, издълбаваш на ново ново още малко, слагаш пак кристалче и на другата сутрин пиеш и така докато ти мине. :))

Не звучи много надеждно, докато ти мине.... :mrgreen:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот mangusta » 02 Апр 2015, 16:58

За всякаква кашлица си купувам парички и небет шекер, варя чай, но не помня точно как, взимам си рецептата от интернет за времето на варене и колко още трябва да се накисва и винаги е доста успешно, пробвай я! :)
mangusta

Мнениеот Ginger » 02 Апр 2015, 17:00

Rali_hr написа:
Kaya написа:За такива гадни кашлици, аз използвам домашна рецепта - Черна ряпа с небет шекер. :) Вечерта издълбаваш дупка, пускаш 1 кристал, на сутринта пиеш сокът, който се е образувал, издълбаваш на ново ново още малко, слагаш пак кристалче и на другата сутрин пиеш и така докато ти мине. :))

Не звучи много надеждно, докато ти мине.... :mrgreen:

Може и да не звучи надеждно, но си помага на 100%, пробвано и одобрено! :)
Ginger

Мнениеот Леля Живка » 02 Апр 2015, 17:04

mangusta написа:За всякаква кашлица си купувам парички и небет шекер, варя чай, но не помня точно как, взимам си рецептата от интернет за времето на варене и колко още трябва да се накисва и винаги е доста успешно, пробвай я! :)

Да паричките са много добър вариант. Между другото и лъжица мед сутрин помага, идеята е да се успокои раздразнението по лигавицата, така че ако наблегнеш и на такъв тип сироп, също би ти помогнало ;)
Леля Живка

Мнениеот Lisica » 02 Апр 2015, 17:13

Антибиотика се учудвам, че не е помогнал, но често казват, че бабините рецепти са по-добри, отколкото лекарствата. :!:
Аватар
Lisica

Мнениеот Pipilota » 03 Апр 2015, 09:58

Пробвай с джинджифил, мед и лимон да си смесиш и да си хапваш по лъжичка по 1-2 пъти на ден. :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот dinkog » 03 Апр 2015, 10:45

Това е по-гадно и от цялостната болест направо, не знаеш направо дали си излекуван или не си! :roll: Аз пия сироп за такъв тип кашлица ;0
Аватар
dinkog

Мнениеот merybery » 03 Апр 2015, 15:08

ramimni написа:От около месец имам някаква остатъчна кашлица след боледуване! Не зная с какво мога да се отърва от нея, но на приятеля ми вече започна да му писва!

Вечер щом си легна става най-страшно, започва се едно лудо кашляне, ставам зла направо, а той милия като вярно куче до мен се облещва и чака да ми мине!
cough.jpg
Не зная дали може активно да се лекува остатъчната кашлица, но все си мисля, че трябва да има начин да бъде спряна! Опитах с много сиропи - не подействаха, пих и антибиотик, който ми предписа личната, пак без никакво действие :idea: :evil:

Все се чудя дали има някакъв сироп, който мога да приготвя от билки, заедно с небет шекер, който да даде добър ефект. Спомням си като дете, че ми даваха чай с небет шекер, който явно е помагал, понеже беше редовна процедура, но не зная дали ще помогне при остатъчна кашлица :roll: дайте ми съвети, с които да я спра!

Единствено и само със снимка на бял дроб и адекватно лечение. Не се шегувайте със кашлиците. Първо това и после бабинидеветинини.
merybery

Следваща

Назад към Домашен лекар