Пролетта вече дойде, а аз имам едни закъснели малки тикви из двора. И тъй като цяла зима сме яли тикви вече не ми се иска да хапваме тиквеник, или печена тиква, а по-скоро нещо различно. Пък и тиквите не вярвам, че ще пораснат кой знае колко много по това време, затова ми се върти нещо подобно в главата:

- main-pumpkin.jpg (36.79 KiB) Прегледано 755 пъти
Работата е там, че нямам никаква идея как се приготвят неща, които са готвени директно в малките тикви, а и сърцевината на тиквите дали се използва, а може би не?!
Очаквам от вас да ми споделите рецепти и да кажете как да готвим в малки тикви?!?
Има ли тънкости, които се спазват, дали се готвят нещата предварително и само се запичат или целия процес на готвене се случва в тиквите?