Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Как да готвим в малки тикви?

03 Апр 2015, 16:06

Пролетта вече дойде, а аз имам едни закъснели малки тикви из двора. И тъй като цяла зима сме яли тикви вече не ми се иска да хапваме тиквеник, или печена тиква, а по-скоро нещо различно. Пък и тиквите не вярвам, че ще пораснат кой знае колко много по това време, затова ми се върти нещо подобно в главата:

main-pumpkin.jpg
main-pumpkin.jpg (36.79 KiB) Прегледано 755 пъти

Работата е там, че нямам никаква идея как се приготвят неща, които са готвени директно в малките тикви, а и сърцевината на тиквите дали се използва, а може би не?! :roll:
Очаквам от вас да ми споделите рецепти и да кажете как да готвим в малки тикви?!? :roll:
Има ли тънкости, които се спазват, дали се готвят нещата предварително и само се запичат или целия процес на готвене се случва в тиквите? :roll:

Re: Как да готвим в малки тикви?

03 Апр 2015, 16:23

Правила съм супа в такава тиква. Най-напред почистваш тиквата от семките и меката част и запичаш в загрята фурна. Сготвяш супата и накрая сипваш в тикавата. На тези рецепти са подходящи супи със застройка то топено сирене, слагаш и него и слагаш в печката, докато се смеси всичко вкусово - не повече от 10-12 минути. :) Сервираш и хапвате ефектно :)

03 Апр 2015, 16:35

Мисля, че е един много красив начин да приготвиш тиквите, но нищо повече, по-добре не ги хаби за тази цел, а си направи декорация с тях!

03 Апр 2015, 16:41

Абе май някои правят крем карамел в тикви! Ще ти потърся рецепта, май съм виждал такова ;)

03 Апр 2015, 16:48

Кремкарамел в тиква, наистина ли има ?! :roll: :shock: Сигурно е много гадно на вкус, не мирише ли от тиквата карамела?

04 Апр 2015, 09:54

Е това вече изглежда много странно! Не съм ял и не бих де, не съм голям почитател на тиквите, да не кажа изобщо, но е ефектно де, точно като се чудиш кво да си направиш тиквите можеш уж така да ги сготвиш. :lol:

04 Апр 2015, 10:59

Страхотно изглежда ;))) Но не съм правила такова нещо, мисля, че вече е късно за това ястие.

06 Апр 2015, 09:19

Много апетитно изглежда така да бъде поднесена храната индивидуално в тиквички! :)) А идеята за крем карамелът е супер, защото така може да се яде и самия плод, ще подхожда повече, отколкото на пилешко :)

06 Апр 2015, 12:05

Винаги можеш да ги напълниш с всичко, което решиш, а сърцевианта изпечи на печена тиква, или на тиквеник :))
Добави отговор
Отиди на страница: