Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Как да изчистим агнешките черва, така че да не миришат?

07 Апр 2015, 11:43

Да ви се похваля, за този Великден нашето семейство, заедно със свекъра и свекървата си купихме агънце, което ще заколим на село.

И понеже по нашия край нищо не се изхвърля, правим си и дроб сармичка, освен печеното агнешко, също тази година сме решили да приготвим и нещо ново, казват му кукуреч и в неизпечен вариант изглежда така,
kukurech.jpg
kukurech.jpg (36.19 KiB) Прегледано 15392 пъти
не е много апетитно докато не се изпече, но после става сууупер! :) :)

Опасявам се, обаче, до колко добре ще мога да изчистя агнешките червата така, че да не миришат, как да съм сигурна, че няма да е останало нищо в тях, което да мирише :roll:
Кои от вас до сега са си взимали цяло агънце, та да почерпя опит от първа ръка за почистването на агнешки черва? :roll:

Re: Как да изчистим агнешките черва, така че да не миришат?

07 Апр 2015, 11:46

Ами това обикновено е женската работа, но се прави с пръчица за обръщане, мият се, попарват се, след което пак се мият ;)

07 Апр 2015, 11:48

Най-напред под чешмата стискаш и придърпваш надолу, докато излезе всичко. После като се изчисти извираш на клечка и обръщаш и измиваш. Нищо сложно!

07 Апр 2015, 11:49

Виждала съм, че баба ги миеше и със смес от сода и оцет, за да се махне всякакви миризма, ама това кукуреч за пръв път го чувам, дайте рецепта! :)

07 Апр 2015, 12:02

nadqta написа:Виждала съм, че баба ги миеше и със смес от сода и оцет, за да се махне всякакви миризма, ама това кукуреч за пръв път го чувам, дайте рецепта! :)

Ядох кукуреч в Турция миналото лято, прави се, като на шиш се набучват дреболии, отгоре се завиват стегнато с червото и се пече на грил, друг варинат е да се свари в ястие като боб и после може да се запече в тава. :) Става много вкусно!

07 Апр 2015, 12:32

Много интересно звучи, предполагам, че е гнусно де, но за хората, които си падат по субпродуктите ще е много апетитно :)

07 Апр 2015, 13:11

Никога не съм чистила черва, а и не ги обичам да ги ям, затова не бих и чистила, много гнусна храна ми е това ;)

07 Апр 2015, 14:18

Най-добре с бамбукова пръчка и се киснат в оцет и се мият с оцет и сол! Аз имам една пръчка от баба ми останала и си я пазя и ние така на Гергьовден и на Великден винаги колим агне!

09 Апр 2015, 21:26

Защо ги ядете тези неща бе хора :)) Толкова вкусни работи има, а вие избирате подобни храни :))

14 Апр 2015, 16:29

Не знам, но на мен винаги ми миришат, може би е заради внушението, но черва не бих яла.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2