Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Познавате ли доброто агнешко или овче месо?

08 Апр 2015, 16:24

Loreyn прати ги разбирачите сами да си купуват месото, какво се занимаваш ти :)

16 Ное 2015, 13:58

Filipa написа:
nushi.kisyova написа:Искате да кажете, че не купувате агнешко за празниците, защото е убито преди месец и внесено от Холандия, например?

Искам да кажа, че не купувам агнешко въобще!

Аз много го обичам, не мога да си позволя да не взема, особено по празници, на които традиционно се хапва такова, но единственото, по което мога да разбера, дали е хубаво е цвета и свежестта, освен ако не е дълбоко замразено.

16 Ное 2015, 14:24

И аз предпочитам да си взема прясно, а и има опции от разни хора по селата да се вземе. :)

02 Дек 2015, 12:41

Andrey написа:И аз предпочитам да си взема прясно, а и има опции от разни хора по селата да се вземе. :)

Е, да си заколиш ли искаш. :lol:

02 Дек 2015, 13:23

Старая се да не купувам замразени меса, а само от специализирани магазини, където си личи, че зареждането е всеки ден. А агнешко купувам главно покрай празници и там винаги се различава, че е добро. :)

15 Яну 2016, 12:18

silver933 написа:
Andrey написа:И аз предпочитам да си взема прясно, а и има опции от разни хора по селата да се вземе. :)

Мнго хора и така правят, но да си признаем, ако искаш по-качествено, трябва да се жертваш малко и да станеш убиец на агънца. ;)

03 Фев 2016, 10:23

Lollipop написа:
silver933 написа:

Мнго хора и така правят, но да си признаем, ако искаш по-качествено, трябва да се жертваш малко и да станеш убиец на агънца. ;)

Това е единствения начин или от когото купуваш, той да ти го заколи.

03 Фев 2016, 10:54

като цяло с всяко месо положението е такова, ако искаш качество, трябва да си готов да го заколиш, или да си го купиш заколено и транжирано.

05 Фев 2016, 10:28

Krum написа:като цяло с всяко месо положението е такова, ако искаш качество, трябва да си готов да го заколиш, или да си го купиш заколено и транжирано.

Ами ако не искаш цяло прасе или агне, а само една плешка или бут? Кой ще ми пристане на акъла за един бут? Сигурно щеш не щеш пак до магазина ще опреш.

05 Фев 2016, 10:47

analizatorka написа:
Krum написа:като цяло с всяко месо положението е такова, ако искаш качество, трябва да си готов да го заколиш, или да си го купиш заколено и транжирано.

Ами ако не искаш цяло прасе или агне, а само една плешка или бут? Кой ще ми пристане на акъла за един бут? Сигурно щеш не щеш пак до магазина ще опреш.

Е, можеш да се договориш с някой, който така или иначе ще коли животно да ти даде един бут, ама ти самата няма ли да си абсолютно хахо и адски жестока да убиеш едно агне само за един бут?! :shock:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3