Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Кои пресни подправки на какви ястия подхождат?

14 Апр 2015, 11:52

Сега и моите подправки в саксийките вкъщи избиха, а също и на село зелените подправки са вече готови за хапване, но понеже от пролет на пролет забравям пресните подправки на какви ястия подхождат, сега е време да ги оставим тука, та ако не се помнят, то поне да се поглеждат :)

Всъщност съвсем в края на лятото може и да дойде момент, в който да се наложи да превърна пресните подправки в сушени,
2754.jpg
2754.jpg (46.65 KiB) Прегледано 3573 пъти
а и също няма да ми навреди да разбера повече за пресните и сушени подправки, на какви ястия подхождат :idea:

Например никога не мога да намеря приложения на кервиза, миналата зима, за да не го изхвърлям го замразих, но още не зная към какво да го прибавя, джоджена имам чувство, че мога на всичко да го слагам и все вкусно става, :roll: хайде кажете, кои пресни подправки на какви ястия подхождат! :!: :roll:

Re: Кои пресни подправки на какви ястия подхождат?

14 Апр 2015, 11:54

Не съм много наясно, знам, че босилек си подхожда на домати, но аз така и не мога да свикна с този аромат. Розмарин слагам на месо, чубрица на всякакъв тип яхнии, магданоз задължително на супи, но никога в салатата защото го мразя суров.:mrgreen: Джоджена си подхожда с месо и варива. ;) Така си ги хапваме у нас.

Re: Кои пресни подправки на какви ястия подхождат?

14 Апр 2015, 12:17

Джоджен никак не обичам, по-скоро си падам по изчистените вкусове, да усещам на самата храна вкуса, от зелените подправки само магданоза понасям, а той отива на всичко зеленчуково, независимо дали прясно или готвено! :)

Re: Кои пресни подправки на какви ястия подхождат?

14 Апр 2015, 12:21

Понеже честичко си правим спагети с доматен сос и различни плънки, та добавяме основно босилек и това време от годината ми е любимо, тъй като слагам пресен чесън, лук и босилек в някакви грандиозни количества и всички са доволни! :lol: :lol:

Re: Кои пресни подправки на какви ястия подхождат?

14 Апр 2015, 12:22

sofi_black написа:Джоджен никак не обичам, по-скоро си падам по изчистените вкусове, да усещам на самата храна вкуса, от зелените подправки само магданоза понасям, а той отива на всичко зеленчуково, независимо дали прясно или готвено! :)

О, как :) Подправките са това, което правят храната, а и ти ако ядеш топло ядене, няма как да усетиш истинския вкус на храната и на подправките, да са разбереш всичко това, трябва да ядеш студено ястието. :)

Re: Кои пресни подправки на какви ястия подхождат?

14 Апр 2015, 12:41

Аз всичко ям само с черен пипер и кимион, други подправки не използвам :)

Re: Кои пресни подправки на какви ястия подхождат?

15 Май 2015, 11:20

Slavena написа:Аз всичко ям само с черен пипер и кимион, други подправки не използвам :)

Те са много класически за Южна България, но на другите места си хапваме и по-различни подправки. :)

Re: Кои пресни подправки на какви ястия подхождат?

15 Май 2015, 12:18

Аз слагам босилек на всичко, много го обичам, мисля че подправките трябва да се слагат точно на вкус, а не защото някой е казал, че си подхождат ;)

Re: Кои пресни подправки на какви ястия подхождат?

10 Юни 2015, 15:10

Задължително слагам кимион на картофи, майонезени сосове, тиквичи и моркови. Останалото е импропвизация.

Re: Кои пресни подправки на какви ястия подхождат?

10 Юни 2015, 15:27

Аз ям само магданоз други подправки не използвам, той е достатъчно готин за всички манджи.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2