Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Интересни пролетни манджи със спанак и коприва?

24 Ное 2015, 12:22

И аз си правя картофи със спанак, като слагам всичко заедно във фурната. :lol:

24 Ное 2015, 13:45

Monika_Spasova написа:И аз си правя картофи със спанак, като слагам всичко заедно във фурната. :lol:

Не запарваш ли предварително спанака?

24 Ное 2015, 15:10

qwerryyy написа:
Monika_Spasova написа:И аз си правя картофи със спанак, като слагам всичко заедно във фурната. :lol:

Не запарваш ли предварително спанака?

По моята рецепта не се запарва, слага се след картофките, за да не се вкашва съвсем, а както е през зимата - замразен го добавям преди да прехвърля всичко в тавичка

25 Ное 2015, 12:51

kauda написа:Аз имам много любима запеканка със спанак, не знам обаче колко би могла да влезе в диетата ти :) запарваш си спанака, смесваш го с лъжица брашно и зехтин (масло, олио), заедно с малко чесън. :) Запичаш за 15 минути и след това заливаш с яйце и кисело мляко, отгоре за разкош можеш да поръсиш с кашкавал, или да сложиш направо в заливката. :)

Ооо това ми звучи наистина добре... много се надявам да открия спанак довечера по магазините... това ще ни е вечерята :idea:

18 Яну 2016, 16:16

Harmony написа:
kauda написа:Аз имам много любима запеканка със спанак, не знам обаче колко би могла да влезе в диетата ти :) запарваш си спанака, смесваш го с лъжица брашно и зехтин (масло, олио), заедно с малко чесън. :) Запичаш за 15 минути и след това заливаш с яйце и кисело мляко, отгоре за разкош можеш да поръсиш с кашкавал, или да сложиш направо в заливката. :)

Ооо това ми звучи наистина добре... много се надявам да открия спанак довечера по магазините... това ще ни е вечерята :idea:

Ако си го пробвала се надявам, че ти е харесало. Работата е там, че спанакът като се попари и от него остава доста малко и определено ми трябва нещо хранително в комплект, за да стане повече за ядене :)

19 Яну 2016, 11:29

kauda написа:
Harmony написа:

Ако си го пробвала се надявам, че ти е харесало. Работата е там, че спанакът като се попари и от него остава доста малко и определено ми трябва нещо хранително в комплект, за да стане повече за ядене :)

Ммм чудна е тази запеканка, а относно попарването като си сложиш един килограм спанак, все трябва да стигне за едно семейство или поне за гарнитура :mrgreen: :mrgreen:

20 Яну 2016, 17:19

Няма ли да е само трева този спанак? :mrgreen: Така де, поне да има малко ориз или картоф в запеканката ще се получи много добре, пък и доста по-хранителна. :)

19 Фев 2016, 13:50

Много обичам супа от коприва, майка ми я прави уникална. Много отдавна не съм яла и сега си записвам, да се сетя да си я приготвя като почне да излиза копривата.

20 Фев 2016, 17:06

Спанака си го предпочитам суров на салатка или в най-лошия случай на супичка :)

20 Фев 2016, 20:49

yo.lindi написа:Спанака си го предпочитам суров на салатка или в най-лошия случай на супичка :)

Хм, няма лисвкус на пръст? По-скоро да хрупа като пясък? Не съм яла много, но като сън опитвала не бях особено спечатлена точно заради този вкус. Но пък не съм и яла от този дребния а той еза салати. Скоро съм си обещала да пробвам.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4