Вкусни снимки от нашата кухня!

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Вкусни снимки от нашата кухня!

Мнениеот Kremiliya » 05 Май 2015, 12:43

Да покажа днешния ни обяд! Омръзна ми от всичко, което става бавно и трудно, нещо съвсем обикновено и вкусно, вече чиниите са празни! :D
qica na o4i.JPG
qica na o4i.JPG (70.58 KiB) Прегледано 1461 пъти
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Slavena » 05 Май 2015, 12:57

Креми, това много го обичам! :) с пресен чесън още повече, истинска вкусотия! :)
Slavena

Мнениеот rabotnata pchela » 05 Май 2015, 14:56

Kremiliya написа:Да покажа днешния ни обяд! Омръзна ми от всичко, което става бавно и трудно, нещо съвсем обикновено и вкусно, вече чиниите са празни! :D
qica na o4i.JPG

:x :x :x :x :x Това е то лятно хапване, божествено! :))) Много ми се прияде, довечера ще си сготвя :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Yunona » 06 Май 2015, 21:48

IMG_5016.JPG
IMG_5016.JPG (145.89 KiB) Прегледано 1440 пъти
Пица ("Марагарита" или подобна :) ), приготвена у дома преди два дни: пълнозърнесто домашно тесто, пресни доматки, моцарела, грана падано,босилек, зехтин. Просто и невероятно вкусно!! С бяло вино за мен и айрянче за дъщеричката.
Yunona

Мнениеот Pipilota » 07 Май 2015, 09:08

Yunona, кажи как я правиш пицата, никога не съм правила постна пица, а ми омръзнаха вече тези с филета и луканки! :(
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Kaya » 07 Май 2015, 10:28

Kremiliya написа:Да покажа днешния ни обяд! Омръзна ми от всичко, което става бавно и трудно, нещо съвсем обикновено и вкусно, вече чиниите са празни! :D
qica na o4i.JPG

Истинска класика, много ми е любима тази комбинация - домат, яйца и сирене.:)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот rabotnata pchela » 07 Май 2015, 12:31

Огладнях само като гледам! У нас тези дни много вкусни манджи, но ще снимам довечера хапването, за да се любувате и на нездравословните гледни точки.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот silver933 » 08 Май 2015, 12:16

Познайте кой си ходи на гости при баба.... :mrgreen:
IMG809.JPG
IMG809.JPG (68.21 KiB) Прегледано 1407 пъти
Аватар
silver933

Мнениеот Yunona » 08 Май 2015, 16:46

Pipilota написа:Yunona, кажи как я правиш пицата, никога не съм правила постна пица, а ми омръзнаха вече тези с филета и луканки! :(

На мен постните пици са ми по-любими от месните.
Върху тестото първо слагам смес от домати, зехтин и подправки. Предпочитам пресни домати, които обелвам нарязвам на филийки и почиствам от семенната част ( за да не ми стане водна плънката). После ги режа на ситни кубчета, добавям зехтин и пресен босилек, риган, понякога чесън или черен пипер (зависи какво друго ще има на пицата). Зимата, когато няма хубави пресни домати, ползвам доматен сос, но не купен, а приготвен вкъщи - сгъстявам консервирани (мамини :) ) домати и подправям на вкус.
Разпределям доматите (доматения сос) върху тестото и оттам вече е свободна програма. Ето например някои любими вкъщи:
1. Маргарита - моцарела и пармезан (грана падано, обикновен кашкавал...)
2. Зеленчукова фантазия - всеки път е различна - зависи какви зеленчуци имам. Ползвам тиквички, чушки всякакъв цвят и калибър, гъби, лук (нарязан на едро и леко смачкан със сол да поомекне), броколи (предварително минати на пара за много кратко)... Когато наредя зеленчуците върху пицата, леко ги мацвам с четката със зехтин, за да не станат сухи и безвкусни. Добавям сирена, каквито обичаме и имаме подръка. Може и да не слагаш сирена, ако някой пости или избягва млечни продукти.
3. Спанак и синьо сирене - прекрасна за червено вино! На спаначената пица слагам по-малко домати, отколкото на другите пици. Доматите са подправени със зехтин, чесън, черен пипер. Предварително леко задушавам спанака и го разпределям върху пицата. Добавям бяло сирене и синьо сирене на малки парченца. Накрая ръсвам малко кедрови ядки (ако имам в момента; пробвала съм и с орехи на малки парченца - също става много вкусно).
Ами това е :)
Yunona

Мнениеот Pipilota » 11 Май 2015, 06:05

Със спанак не съм яла никаква пица, нито пък и баница казват, че става много вкусна, но е крайно време да пробвам, у нас обаче само аз ям тези неща - не мога да накарам нито един от тримата ми мъже да ядат зелено! :x Но твоята рецепта пак звучи супер и ще я пробвам:)))
kukuvicac
Аватар
Pipilota

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети