Jully написа:Тези миди накрая много ме впечатлиха, мислих, че само черните миди се ядат?

И рибата също е доста интересна изглежда вкусна!
Ооо, много миди се ядат! Специално за този вид продавачът категорично отрече да са миди

, каза че са нещо съвсем различно. И наистина бяха - след сваряването вътрешността изглеждаше не като ядка на мида, а по-скоро като ракообразно в черупка на мида. Търсих инфо в интернет за този конкретен вид, но не намерих. Гръцкото ostrakon се превежда на английски като shellfish (черупчесто ракообразно), което все пак е различно от миди (mussels). Важното е, че бяха много вкусни

Барбунът пък не просто изглежда добре, той е страхотна риба. Единственият недостатък е високата цена, затова и не е чест гост на трапезата ни. Но пък е идеален подарък от пътуване (вкъщи много си падаме по кулинарни подаръци

).