23 Сеп 2015, 15:36
YoLindi написа:Ммм изглежда много интересна тази вариация на мусака, а всъщност, Yunona, ти си заместила картофките с тиквички, така ли? Интересно ми е до готовност ли приготви каймата, преди да ги смесиш, тъй като на тиквичките почти никакво време във фурната не им е необходимо, а не пуснаха ли много вода?
23 Сеп 2015, 16:12
23 Сеп 2015, 16:40
23 Сеп 2015, 16:49
Fancy написа:Перфектно, но мисля, че и без доматки може да мине и пак ще е адски вкусно, а това е "терапията" за всяка храна, която искаме да остане сочна, независимо дали зеленчук или месо
12 Окт 2015, 13:27
Fancy написа:Перфектно, но мисля, че и без доматки може да мине и пак ще е адски вкусно, а това е "терапията" за всяка храна, която искаме да остане сочна, независимо дали зеленчук или месо
28 Окт 2015, 14:04
Yunona написа:YoLindi написа:Ммм изглежда много интересна тази вариация на мусака, а всъщност, Yunona, ти си заместила картофките с тиквички, така ли? Интересно ми е до готовност ли приготви каймата, преди да ги смесиш, тъй като на тиквичките почти никакво време във фурната не им е необходимо, а не пуснаха ли много вода?
Да, в мусаката няма картофи - това е лятно диетично издание
На единия котлон гриловах тиквичките, леко мацнати с олио (от двете страни, за кратко време, висока температура) - така няма да пускат вода в тавата.
През това време на съседния котлон задуших лук, морков, чесън, добавих каймата. Когато беше почти напълно готова, добавих обелени домати на ситни кубчета, копър и черен пипер. След 5 минути махнах от котлона.
Наредих мусаката и я залях със смес от яйца, кисело мляко и едро настърган кашкавал.
29 Дек 2015, 12:13
silver933 написа:Yunona написа:
Да, в мусаката няма картофи - това е лятно диетично издание :)
На единия котлон гриловах тиквичките, леко мацнати с олио (от двете страни, за кратко време, висока температура) - така няма да пускат вода в тавата.
През това време на съседния котлон задуших лук, морков, чесън, добавих каймата. Когато беше почти напълно готова, добавих обелени домати на ситни кубчета, копър и черен пипер. След 5 минути махнах от котлона.
Наредих мусаката и я залях със смес от яйца, кисело мляко и едро настърган кашкавал.
Тази рецепта я прави жена ми от едни блог видя, само че там беше кръстено като лазаня :)
29 Яну 2016, 13:17
02 Фев 2016, 22:14
03 Фев 2016, 10:41