Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Какво да направя, за да спре да тече кръв от носа на детето?

29 Апр 2015, 12:21

Все по-често се като отида да вземам детето от тренировка ме посрещат по този начин.
tp0.jpg
tp0.jpg (40.93 KiB) Прегледано 1909 пъти
Това започна да ме притеснява, въпреки че няма много за чудене, тъй като в залата, в която тренират въздуха е доста сух и не се проветрява качествено! :!:

Не зная дали има начин, по който да се заздравят капилярите, така че да спре това кръвотечение. Той се радва, обръщат му внимание и каки, и батковци, но не мисля, че е добре да продължава това, дори започна да ми се вижда плашещо! :shock:
Има ли какво да давам на детето, за да спре да тече кръв от носа му или трябва да се промени нещо в менюто му, :roll: или да му давам билки за укрепване на кръвоносните съдове, какво да е, посъветвайте ме!

Re: Какво да направя, за да спре да тече кръв от носа на детето?

29 Апр 2015, 12:23

Ако само на тям му тече кръв, може да му впръскваш солен разтвор преди тренировка, за да е влажна лигавицата и да не се стига до там, ако пък скоро е бил хремав от прекаленото изсушаване става така, съответно и от капките за нос!

29 Апр 2015, 12:29

Дръпни го за косата! :mrgreen: Така съветваха едно време :lol:

29 Апр 2015, 12:29

Абе да, да пие много вода, а и може да е нещо като алергична реакция от пролетта сега!

29 Апр 2015, 12:55

Последното, което чух е, че не трябва да се вдига назад главата, а напротив - напред, и да се стисне носа в меката част, след като се издуха носа, за да се изчистят съсиряците :idea: а то като замислиш е логично, иначе всичко отива в гърлото :idea:

30 Апр 2015, 11:56

Lilly_milly написа:Последното, което чух е, че не трябва да се вдига назад главата, а напротив - напред, и да се стисне носа в меката част, след като се издуха носа, за да се изчистят съсиряците :idea: а то като замислиш е логично, иначе всичко отива в гърлото :idea:

:roll: като духаш не излиза ли още повече кръв?!

30 Апр 2015, 13:24

Snejna написа:
Lilly_milly написа:Последното, което чух е, че не трябва да се вдига назад главата, а напротив - напред, и да се стисне носа в меката част, след като се издуха носа, за да се изчистят съсиряците :idea: а то като замислиш е логично, иначе всичко отива в гърлото :idea:

:roll: като духаш не излиза ли още повече кръв?!

Изтича каквото има и това е, поне не се задържат съсиряци!

10 Май 2015, 16:46

Пфф, то ако се стигне до съсиряци е лоша работата или поне така си мисля, но е най-добре да се приемат някакви витамини, които да стабилизират кръвоносните съдове :roll:

11 Май 2015, 16:14

Скоро търсих за това и се оказа, че е добре да се пие витамин К или по-добре да се хапват зеленчуци богати на този витамин, понеже май може и негативни реакции да доведе!

02 Ное 2015, 17:49

Слаби капиляри в нослето. С такива съм станал на 60 години. За заздравяването им - Взема се вода в шепичката и се смръква през едната ноздра. Издухва се. После през другата - отново се издухва. Започва се с вода с температура на тялото. постепенно се охлажда. докато се стигне след два месеца да го правите със студена вода. На всяко миене на лицето се прави тази фрикция. Второто. Преди всяка тренировка 10 - 15 минути преди началото, започва полека и внимателно да разтрива нослето. Да стане, топло, червено и меко. тогава и силен удар не може да го разкървави. между другото, ушите също се разтриват. Да са топли, меки и червени. Тогава спортиста е готов за тренировка. Дерзайте.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2