Смятате ли, че лекарите се пренатоварват?

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Re: Смятате ли, че лекарите се пренатоварват?

Мнениеот skyfly » 01 Юни 2017, 14:58

Ние имаме твърде високи изисквания към лекарите, искаме винаги да са насреща, за да им се обаждаме когато решим, искаме винаги да са усмихнати, винаги да са на разположение, и винаги да ни лекуват с лекарства за 10 лева общо. Искаме и разбира се, винаги да са в кабинета си, а когато отсъстват почваме да ги определяме като лоши специалисти. В работата им влиза да отговорят на личните си телефони постоянно. Как очакваме после да не са преуморени? Има специалисти, за които се зпаисват часове за седмици напред, мислите ли, че тези хора не се изморяват/
А медицинския персонал по болниците, които лекуват и са там постоянно, приемат и изпращат болни и не успяват да видят семействата си. И често това за 600 лева редовна заплата. Да, аз не съм доволна от работата на лекарите, защото те са нервни, те са арогантни, но те... са хора. Хора, които трябва да получават адекватна оценка на труда си, която оценка в наши дни е под формата на пари.
Аватар
skyfly
 
Мнения: 384
Регистриран на: 30 Мар 2017, 12:34

Re: Смятате ли, че лекарите се пренатоварват?

Мнениеот viviann » 01 Ное 2018, 14:39

Въпросът има две страни.
Принципно лекарите са пренатоварени от бумащина и бюрократични спънки и изисквания. Много от времето си го изкарват в писане, попълване, разпечатване и какво ли още не.
Част от лекарите са претоварени и от пациенти, защото всички знаем че много от тях заминаха за чужбина и кадърните такива, които останаха в България се броят на пръсти и, естествено, всеки иска да го лекува най-добрия лекар.
viviann
 
Мнения: 161
Регистриран на: 24 Окт 2018, 15:16

Re: Смятате ли, че лекарите се пренатоварват?

Мнениеот Роуз » 08 Ное 2018, 11:09

Пренатоварват се част от лекарите. Търсените и кадърните.
Другите се носят по течението и са на принципа "квото дойде". Не че нямат пациенти, но си знаят работното време и толкоз. А търсените и вкъщи нямат почивка, все им звънят телефоните. Не знам как се възмущават някои хора, че лекарят не им бил вдигал. Ами, и те имат семейства, разболяват се..
Роуз
 
Мнения: 136
Регистриран на: 08 Ное 2018, 10:10

Re: Смятате ли, че лекарите се пренатоварват?

Мнениеот Вики{} » 10 Юли 2019, 09:22

Не просто смятам, убедена съм, че е така. Освен, че се занимават с толкова много бумащини, от които им е дошло до гуша.
Аватар
Вики{}
 
Мнения: 65
Регистриран на: 13 Дек 2018, 11:04

Предишна

Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта