Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
10 Юни 2015, 11:29
В повечето случаи родителите са виновни, като няма кой да възпита децата резултатите накрая са такива, тичащи агресивни деца!
10 Юни 2015, 13:18
kauda написа:В повечето случаи родителите са виновни, като няма кой да възпита децата резултатите накрая са такива, тичащи агресивни деца!
Няма значение кой е виновен, така или иначе, дори и децата сами да са измислили нещо, то родителите им са отговорните!
10 Юни 2015, 14:57
Имам 2 деца, не знам как могат да попречат на хората по заведенията. Ние стоим и се храним културно, а ако поиграят не виждам лошо, ако е сравнително тихо и културно.
12 Юни 2015, 06:56
Kaya написа:Не смятам, че децата изобщо имат някаква работа по кръчмите, това какво говори за родителите и за отглеждането им!?
Точно! Като искат да ходят да се наливат родителите им по кръчмите, децата им да си стоят вкъщи, тях самите ги хваща скуката!
20 Яну 2016, 14:19
Вие сте побъркани. Да се кефят децата, стига само да не пречат на хората да работят. Има логика родителите да си платят, че децата им са невъздържани. Обаче е въпрос на обществено самосъзнанеи всички да спрат да ходят във въпросното заведение.
20 Яну 2016, 14:35
Всеки има реално правото да си води децата, където иска, това кое е добро за тях и кое е, дали ще съдим родителите за избора им или не, също не ни е работа, на мен лично ако ми попречи това нещо бих станала и напуснала, но това си е право на хората с малки дечица, на който не му изнася си знае пътя!
20 Яну 2016, 18:35
Nightmare написа:Всеки има реално правото да си води децата, където иска, това кое е добро за тях и кое е, дали ще съдим родителите за избора им или не, също не ни е работа, на мен лично ако ми попречи това нещо бих станала и напуснала, но това си е право на хората с малки дечица, на който не му изнася си знае пътя!
Не съм съгласна, Nightmare. Не във всички случаи можеш да станеш и да напуснеш. Ако си на романтична или бизнес вечеря например? Случвало ми се е няколко пъти - скъп, изискан ресторант, късно вечерта е, а не мога да водя спокоен разговор, защото наоколо тичат деца, пищят, крият се между масите (вкл нашата) и под пианото, дори спъват сервитьора. А мама, тате и приятелите им се хранят спокойно (щото те децата си имат занимание!) и очевидно смятат, че са в правото си. Е, не са! Виждала съм го и по лицата на сътрапезници австрийци и немци. Едно е да изтърпиш капризите на детенце на опашка в магазина и съвсем друго е вечерта в ресторанта...
Като майка винаги съм се съобразявала в кои заведения мога да отида с децата си и в кои - не. Трябва и децата, и другите клиенти да се чувстват добре.
20 Яну 2016, 18:38
По-скоро за мен е проблем това, че децата биват оставяни така. Случая, който е провокирал темата е малко абсурден,, защото едва ли не се наказват родителите за това, че имат деца. Но и аз смятам, че е отговорност на родителите да държат детето си на масата, или около нея, а не да търчат из заведението. Не ми пречат децата, но да се превръща в цирк е абсурдно.
01 Фев 2016, 12:23
Малко измествам темата, но с много майки сме коментирали, че пък няма достатъчно заведения, в които да отидеш само с децата си, без тютюнев дим. Заведение, подходящо само за майки с деца.