Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Как приготвяте скаридите?

12 Юни 2015, 09:58

Намерих в един рибен магазин да продават скариди и реших да си купя. Работата е там, че съм яла само веднъж на морето и те дори не бяха изчистени, а си бяха с .. главата и с мустаците, та мъжа ги чисти и ги ядохме. Не знам как бяха приготвени, май само сварени, идея нямам.

shrimp.jpg
shrimp.jpg (63.29 KiB) Прегледано 1744 пъти

Тези, които купих предполагам, че са бланширани, понеже са розови (като на снимката по-горе), но са изчистени, не знам може би им е такова месото дори и без да са готвени, идея нямам. И тъй като виждате колко съм запозната със скаридите, бихте ли казали как ги приготвяте?
Виждала съм много хора да ги добавят към спагети,дори към ориз, но със сигурност има някоя друга тайна в приготвянето на морския деликатес! :)
Надявам се да ми дадете рецепти и да кажете как приготвяте скариди?

Re: Как приготвяте скаридите?

12 Юни 2015, 10:58

Аз като ги взема такива изчистени, направо ги слагам в ястието да се сготвят - сварени, печени и така. :) не знам дали са варени, предполагам, а и те се приготвят страшно бързо.

12 Юни 2015, 11:33

Обикновено само ги изсипвам в тиган и леко запържвам в съвсем леко и прибавям към ястията. Със спагети с балсамико стават страхотни :)

12 Юни 2015, 12:34

Директно в ястието> :)

12 Юни 2015, 13:05

И аз съм яла веднъж скариди на морето, не ги знам как се приготвят, но мисля да пробвам. С какво се комбинират?

15 Юни 2015, 10:22

Аз ги правя в повечето случаи запечени на тигана и стават страхотни, отгоре с малко подправки и много чесън. :mrgreen:

15 Юни 2015, 14:15

Rali_hr написа:Аз като ги взема такива изчистени, направо ги слагам в ястието да се сготвят - сварени, печени и така. :) не знам дали са варени, предполагам, а и те се приготвят страшно бързо.

А изчистените бланширани ли са, щом се приготвят толкова бързо :roll: и към какви ястия ги прибавяш? :roll:

15 Юни 2015, 15:39

Аз си ги хапвам с ориз най-често и стават много добре. ;)

16 Юни 2015, 14:10

Snejna написа:Аз си ги хапвам с ориз най-често и стават много добре. ;)

Аз съм яла отделно скариди, без нищо, но като се замисля, май ще станат вкусни с басмати ориз.

16 Юни 2015, 15:18

Нямам идея как се правят, обаче по морето си отяждам с тях. :mrgreen:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2