С какво се съчетават добре калмарите?

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: С какво се съчетават добре калмарите?

Мнениеот mix_twix » 16 Юни 2015, 14:49

Много обичам калмари, особено печени на тиган, както е написала Елица :Р
Аватар
mix_twix

Мнениеот dejavu » 17 Юни 2015, 10:58

Ваня Стойчева написа:Пресни калмари има в Метро, май само там зареждат най-често такива храни по-екзотични.

И аз отскачам до там, когато реша да готвя морски дарове, засега съм доволна, всичко им е прясно ;) а калмарите единствено съм ги панирала, понеже ме е страх да не станат гумени :roll:
dejavu

Мнениеот dinkog » 17 Юни 2015, 11:24

Те панирани са най-вкусни! :mrgreen:
Аватар
dinkog

Мнениеот Ваня Стойчева » 23 Фев 2017, 13:26

И аз панирани ги харесвам най-много, може би заради пърженото и това, че по-скоро са с много наситен вкус от панировката. :mrgreen:
На мен калмарите ми харесват най-много когато са жилави,но не мога да го направя, за радост на останалите вкъщи.
Напоследък само овкусени с черен пипер, лимон и зехтин, с малко чесън и мащерка ги жулвам през тиган, накрая ги пълня с пипалата, разбъркани с малко чушка, каперси и парченца кашкавал. :) на нас ни харесват така много, пълнежът го готвя отделно.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот roksana » 28 Фев 2017, 23:59

Не трябва да се готвят дълго време, иначе стават много жилави. Харесвам ги, яла съм, но не съм готвила никога калмари. Много са хубави нарязани на кръгчета и панирани. Или в салата, там сигурно са сварени.
roksana

Мнениеот Ваня Стойчева » 16 Май 2017, 10:53

roksana написа:Не трябва да се готвят дълго време, иначе стават много жилави. Харесвам ги, яла съм, но не съм готвила никога калмари. Много са хубави нарязани на кръгчета и панирани. Или в салата, там сигурно са сварени.

Ако някога направиш на някой сварен калмар, сигурна съм, че ще го оставиш без думи. Калмарите стават страхотни опечени на тиган с малко масло, пълнени и на фурна. Пекат се буквално за 10 минути и са страхотни. :)
Аватар
Ваня Стойчева

Предишна

Назад към Рецепти и полезни съвети