07 Сеп 2015, 22:43
08 Сеп 2015, 09:18
08 Сеп 2015, 10:55
08 Сеп 2015, 12:35
08 Сеп 2015, 12:45
dandelion написа:Говорих с приятелки, които са имали същия проблем, и ме пратиха при маникюристка. Мненията и на двете бяха, че дори да ми извадят нокътя, не е гаранция, че няма да израстне отново деформиран и със същия гъбичен проблем.
Запазих час при професионална педикюристка и ще видим.
12 Сеп 2015, 14:46
12 Сеп 2015, 15:09
dandelion написа:Говорих с приятелки, които са имали същия проблем, и ме пратиха при маникюристка. Мненията и на двете бяха, че дори да ми извадят нокътя, не е гаранция, че няма да израстне отново деформиран и със същия гъбичен проблем.
Запазих час при професионална педикюристка и ще видим.
02 Окт 2015, 11:36
02 Окт 2015, 13:37
dandelion написа:Процедурата беше ужасна, докато не ми изкара гигантското парче нокът, впило се в месото на пръста. Жената сложи някаква обезболяваща паста, която да тушира малко болката, но то няма как изцяло. А и малко или много аз си бях доста стегната от ужас да не ми прещипе месото с клещите.
Това за няколко секунди стана, после ми проми мястото, след като почисти гнойта, шурна кръв и му сложи антибиотик. Буквално за няколко минути болката намаля значително, спря да е от тази пулсиращата. Мястото зарастна за около седмица. Сега съм доста добре, ще ходя скоро пак при нея, за да започнем постепенно изпилване на плочката. Ще третирам локално с мазила, пък ако не се повлияе, ще ида на лекар. Не ми се ще да приемам хапчета, понеже зная, че натоварват черния дроб страшно много... Ох, гадни гъби!
05 Окт 2015, 14:48
nadqta написа:dandelion написа:Процедурата беше ужасна, докато не ми изкара гигантското парче нокът, впило се в месото на пръста. Жената сложи някаква обезболяваща паста, която да тушира малко болката, но то няма как изцяло. А и малко или много аз си бях доста стегната от ужас да не ми прещипе месото с клещите.
Това за няколко секунди стана, после ми проми мястото, след като почисти гнойта, шурна кръв и му сложи антибиотик. Буквално за няколко минути болката намаля значително, спря да е от тази пулсиращата. Мястото зарастна за около седмица. Сега съм доста добре, ще ходя скоро пак при нея, за да започнем постепенно изпилване на плочката. Ще третирам локално с мазила, пък ако не се повлияе, ще ида на лекар. Не ми се ще да приемам хапчета, понеже зная, че натоварват черния дроб страшно много... Ох, гадни гъби!
Радвам се, че си се възстановила вече от това вкопаване на нокътя, но гъбичките не са шега работа, по-добре е да отидеш специалист да ти изпише правилните мазила или там каквото лечение сметка за необходимо да назначи, иначе по този начин със стихване на симптомите може да се влечеш доста дълго, след което пак да се възбужда този проблем!