Бихте ли родили с дула?

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Re: Бихте ли родили с дула?

Мнениеот Monika_Spasova » 17 Сеп 2015, 15:34

А дула не може ли да ти бъде всяка приятелка, на която разчиташ? Предполагам, че дулата има някои свои хватки за масажи и за подобни неща, но в България няма голяма свобода при раждането, чувала съм че по другите места има вана, вода и не знам си какво докато тук не е така, тук се ляга и се ражда. Нямам идея дали е и удачно жената да се чекне в странни пози, защото дулата казва така ще ти е удобно, не се ли получава пак задължаване и неестествено раждане според желанията на жената? :roll:
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот gomez123 » 17 Сеп 2015, 16:29

Предполагам има болници, които предлагат тази услуга, но са частни и предполагам раждането ще ти излезе повече от златно, а какво значение има как се чувстваш ти, все пак е важно бебето, а то навсякъде оперират с него по един и същи начин.
gomez123

Мнениеот Pipilota » 19 Сеп 2015, 09:40

Ккой както го усеща, аз не бих родила с дула. :) но Кая, ако искаш така ням акакво нас да ни питаш, може би наистина е невероятно и си заслужава тази компания, може да пробваш и после да кажеш как е било! :mrgreen:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Snejna » 19 Сеп 2015, 10:53

maminka написа:
Snejna написа:Не си ли закъсняла за дулата, според мен трябва да се съберете още от началото на бременността да се опознаете, да почувстваш дали е твоя човек, ти кога трябва да раждаш? :roll:

И да й плаща 7-8 месеца невероятни суми, за да се чувства комфортно за едни 72 часа, в най-лошия случай на раждане - това е безумно, а ако носи близнаци?!?! :D

Няма как да НЕ знаеш в наши дни, че очакваш близнаци така че това е ненужно уточнение. ;) Отгоре на всичкото, не мислял, че се плащат някакви пари предварително, нито че се плаща за опознаването, а само за раждането. Не знам що трябва да се отрича нещо, което не разбираш. Сигурна съм, че има страшно големи ползи от раждането с дула, не съм прочела нито едно негативно мнение за раждането с въпросната жена, а нормалното раждане в компанията на лекари само .. е за там сме чували какво ли не, нали?
Аватар
Snejna

Мнениеот Rali_hr » 19 Сеп 2015, 16:19

Логично звучи, снежна! Но и май не е чак толкова скъпо, гледах цени около 200лв за стандартна услуга, което хич не е зле, нали? :) А и си намираш нов приятел, може би за цял живот!
Аватар
Rali_hr

Мнениеот maminka » 22 Сеп 2015, 13:06

Snejna написа:
maminka написа:И да й плаща 7-8 месеца невероятни суми, за да се чувства комфортно за едни 72 часа, в най-лошия случай на раждане - това е безумно, а ако носи близнаци?!?! :D

Няма как да НЕ знаеш в наши дни, че очакваш близнаци така че това е ненужно уточнение. ;) Отгоре на всичкото, не мислял, че се плащат някакви пари предварително, нито че се плаща за опознаването, а само за раждането. Не знам що трябва да се отрича нещо, което не разбираш. Сигурна съм, че има страшно големи ползи от раждането с дула, не съм прочела нито едно негативно мнение за раждането с въпросната жена, а нормалното раждане в компанията на лекари само .. е за там сме чували какво ли не, нали?

Въросът беше риторичен за близнаците, т.е. нито ти, нито аз знам дали не е бременно момичето с две дечица, относно разбирането, само мога да кажа, че съм минала два пъти от там, като втория родих близнаци и да ти кажа, не беше кой знае какво приключение или геройство, за да имам нужда от човек, който да ме насърчава и да ми стиска ръката. Относно плащането, наистина - нямам идея как става, но въпрек това смятам, че колкото и да са парите пак ще е по-разумно да ги даде за детето си отколкото за собствена облага, която в крайна сметка не е сигурно дали ще получи :D
maminka

Мнениеот Ginger » 23 Сеп 2015, 14:29

Аз съм доста отворен човек и не смятам, че бих имала нужда от конкретен такъв, за да ми дава подкрепа, по-скоро ще съм своя с лекарите, отколкото да се "привързвам" наново към друг :idea:
Ginger

Мнениеот Lollipop » 23 Сеп 2015, 14:42

Не знам ти в кома ли си била, докато си ги раждала тези деца, как да не е приключение или геройство?!? Аз като знам какво преживях с дъщеря ми определено се чувствам като приключенец и герой едновременно!
Аватар
Lollipop

Мнениеот Rali_hr » 30 Сеп 2015, 11:36

Не виждам нищо лошо да се ражда с дула, ако това е наложително, някой го иска и го смята за потребност. :) Kaya< защо не се срещнеш с някоя жена, да поговориш, може би ще почувстваш химията, за която си струват малко пари. :) А ако не лесно можеш да се откажеш. ;)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Snejna » 01 Окт 2015, 10:51

maminka написа:Въросът беше риторичен за близнаците, т.е. нито ти, нито аз знам дали не е бременно момичето с две дечица, относно разбирането, само мога да кажа, че съм минала два пъти от там, като втория родих близнаци и да ти кажа, не беше кой знае какво приключение или геройство, за да имам нужда от човек, който да ме насърчава и да ми стиска ръката. Относно плащането, наистина - нямам идея как става, но въпрек това смятам, че колкото и да са парите пак ще е по-разумно да ги даде за детето си отколкото за собствена облага, която в крайна сметка не е сигурно дали ще получи :D

За щастие, повечето от нас са минали по този път и да, всички сме живи и здрави, но това не означава, че за 200-300лв. трябва да се подлагаш на стрес и напрежние, след като може да имаш близък човек. А историите как за тези пари ще си купиш нещо за детето знаем, че не е така, особено за една жена, която има семейство е напълно наясно, че със "спиране на цигарите" не се купува ферари.
Аватар
Snejna

ПредишнаСледваща

Назад към Бременност, раждане и майчинство