Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
24 Сеп 2015, 13:50
Jully написа:Хм, а в хладилника нали се промяна пак гъстотата му, става си като .. олио в хладилник.

Да, но това нищо не доказва, тъй като може просто да е с по-голям процент примеси, затова се замразява, една приятелка до изпробва това
24 Сеп 2015, 17:12
И реално има ли начин да се разбере дали зехтина е качествен, или не?
30 Дек 2015, 11:46
Malina написа:И реално има ли начин да се разбере дали зехтина е качествен, или не?

Реално да се разбере доколко е качествен има начини, но трябва да разбираш и да умееш, дегостирайки го да определиш някои негови качества, но като цяло аз и ти едва ли бихме успели
04 Яну 2016, 16:33
Такаа, сега имам голяма чуденка. У нас имам 2 зехтина - един от магазина и един ми донесе позната от Гърция, налят в бутилка от минерална вода.
Единия зехтин е 1л( Не съм използвала повече от 20мл от него), другия не съм отваряла още, 1,5 литра. Но нещото което се случви е, че купения ми замръзна в кухнята, понеже е много студено,а другия не се е променил изобщо, дори и факта, че като количество е повече, той изобщо не е променил поне малко вида си и стурктората си. :) Сега последно, кой от двата е по-фалшив- замръзналия или размразения?
04 Яну 2016, 17:29
Че истинския би трябвало да си замръзне, тази твоя позната не зная откъде го е взимала, но като цяло, за да се запази качеството, то зехтинът трябва да е в тъмно стъкло
04 Фев 2016, 12:47
Сложи го в хладилника и виж дали ще замръзне, може да е бил по-малко другия и затвоа да е замръзнал, или тоя да е бил на по-топло :)
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.