Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
Правила на форума
Добави отговор

Re: Дали трябва да има камери в детските градини и ясли?

29 Сеп 2015, 13:01

rabotnata pchela написа:Нямам идея аз, честно да си призная, от една страна добре, но от друга стресът за учителите ще е по-голям и те ще са разсеяни в по-голямата част от времето си, заради притеснението, което имат от камерите.

Не смятам, че това притеснение би продължило толкова дълго, в офиса сложиха наскоро камери и всичко си тече по старому, единствено в първия половин час виждах как на колегите има беше малко странно, но след това... без никакъв проблем продължи деня

29 Сеп 2015, 15:23

Нокогато се вижда само жестове и прочие, няма как да не се създаде грешна представа, а в работата ви, която примерно е на компютър, кое може да се обърка или да се разбере погрешно?

29 Сеп 2015, 16:20

jgeorgieva написа:Моето скромно мнение е,че камери са необходими само за наблюдение на входа - изхода и коридорите на детските заведения с цел - контрол за достъп на външни лица и за по-голяма сигурност на децата и персонала.
Всички които желаят да наблюдават ежедневието на децата си и нямат доверие в човешките и професионални качества на персонала по-добре, да не пускат детето си в детско заведение.Когато има съмнения и недоверие между родители и персонал, няма как да се осъществи така необходимото взаимодействие за отглеждане,възпитаване и обучение на децата.
Следенето с камери е един допълнителен стрес и за персонала и за децата и ефекта едва ли ще е този който очакват родителите.

Така е, винаги ще се намери за какво да бъдат сърдити родителите. Рядко ми се случва някой да дойде особено доволен, затова казах, че ще се получи още по-голямо неразбиране, но поне в случаите, когато се твърди, че едва ли не персонала бие децата ще е от голяма полза. Но си права, че най-важното е да има доверие между учителя и родителите.

15 Окт 2015, 11:06

Аз пък съм много много съгласна да има. В много случаи не знаем какво става вътре с децата ни, особено пък в яслите е задължително, където децата не могат да кажат как се отнасят с тях.

15 Окт 2015, 11:39

Мисля, че е прекалено това с камерите, все пак няма повод, който да ни е довел до това да желаем да слагат такива приспособления, нали?

15 Окт 2015, 11:53

Ако нямате доверие в персонала в детските градини, много ясно, че ще искате да имат камери :)

15 Окт 2015, 13:33

Излишно напрежение е това, все пак децата са достатъчно големи да обясняват кое не им харесва и какво се случва, а не постоянно да бъдат наблюдавани.

15 Окт 2015, 15:29

Достатъчно са стресирани учителите от претенциите на родителите, че да искаме и да ги наблюдаваме като престъпници, не е необходимо просто.

16 Окт 2015, 11:06

Nightmare написа:Мисля, че е прекалено това с камерите, все пак няма повод, който да ни е довел до това да желаем да слагат такива приспособления, нали?

Все пак в яслите има много случаи на тормозени деца. Не искам да обиждам учителките, които ги има във форума, но това са неща, които са всеизвестни. А и ние сега бяхме преместени в една друга детска градина, едното детенце всеки ден се прибираше напишкано. От къде можем да разберем причината, ако имаше камери - лесно. А може би ако нямаше камери нямаше да се случва?

03 Дек 2015, 16:31

dinkog написа:Ако нямате доверие в персонала в детските градини, много ясно, че ще искате да имат камери :)

Тук веднага да си променя мнението. Преди дни разбрах, че учителката в градината на едни приятели на детето ги шамари, а тая не е за камера,а ми за газова такава! :mad:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3