Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
Правила на форума
Добави отговор

Дали трябва да има камери в детските градини и ясли?

24 Сеп 2015, 16:42

Днес се видях с една позната, чието дете в момента е в 4 група, но е малко дребничко и покрай ремонтите са преместени в друга градина. Сподели ми, че не искал да ходи, играел с приятелите си от неговата градина, но има някакъв проблем и не желае да сподели. Говорихме си, е ако има камери в градината ще е супер, обаче сега се и замислих, дали пък някой ще позволи да с гледат тези записи? :roll: Дали и ще има ефект, май по някои ясли има камери, или се лъжа? Вие как мислите, трябва дали да има камери или не, имате ли доверие на персонала в детската градина? :roll:
Всички оставяме там децата си с надеждата, че са на сигурно място, че са добре, но дали е така, вие чували ли сте случаи на тормозени деца в градини или ясли? Имало ли е начин да докажете твърденията? Като цяло мислите ли, че ще помогнат камерите и бихте ли се съгласили някой да записва по цял ден детето ви? :?:

Re: Дали трябва да има камери в детските градини и ясли?

24 Сеп 2015, 16:55

Смятам, че идеята е добра, нямам деца, но мислих, че вече си има камери в детските градини и ясли, аз бих била с две ръце "За" такова нещо, това е вид контрол, никога не знаеш кой кога може да изпатка и това да се отрази на децата, в крайна сметка!

24 Сеп 2015, 16:58

Тъй като работя в детска градина, мога да ви кажа, че аз смятам, че и за нас учителите ще е облекчение. Не знаете колко пъти се налага да водим разговори за неща, които не са се случили, но са разбрани грешно от родителите, а и разбира се, приети много емоционално, заради малките човечета, които са им най-важни. Но не знам, дали би се разбрало какъв е проблема, след като няма звук, може би евентуално да се види за какво насилие става въпрос, но ако споровете са само словесни няма как да стане ясно от изображение само. Но като цяло бих се радвала, ако имаме камери, наистина ще са от полза. А и най-вече за яслите, колкото и да е, в градината децата вече са големи и успяват да споделят с родителите си, докато в яслите не е така, има и много деца, които дори не могат да говорят.

25 Сеп 2015, 11:34

Malina написа:Тъй като работя в детска градина, мога да ви кажа, че аз смятам, че и за нас учителите ще е облекчение. Не знаете колко пъти се налага да водим разговори за неща, които не са се случили, но са разбрани грешно от родителите, а и разбира се, приети много емоционално, заради малките човечета, които са им най-важни. Но не знам, дали би се разбрало какъв е проблема, след като няма звук, може би евентуално да се види за какво насилие става въпрос, но ако споровете са само словесни няма как да стане ясно от изображение само. Но като цяло бих се радвала, ако имаме камери, наистина ще са от полза. А и най-вече за яслите, колкото и да е, в градината децата вече са големи и успяват да споделят с родителите си, докато в яслите не е така, има и много деца, които дори не могат да говорят.

Камерите със звук са си забранени, могат да съдят родителите, ако се случи това нещо, но определено ще се улеснят много от водените спорове, работата е там дали ще имат родители и учители възможно по-свободен достъп до тези видеа. От друга страна то и в училищата няма камери, т.е. само в отделни стаи, в които се провеждат матури, така че не зная дали има надежда да се поставят и в детските градини :roll:

25 Сеп 2015, 13:20

Най-малко заради жени, като тази, която би бебето в родилното, трябва да се вземат мерки и по всякакви такива учреждения да се поставят камери :idea:

25 Сеп 2015, 15:01

Едва ли ще има родител, който да е против подобно решение, за съжаление от нашите джобове трябва да излязат пари за такова нещо...

25 Сеп 2015, 15:49

Мен би ме притеснявало какво ще стане със записите на децата, много ме е страх от педофили и бих предпочела да няма камери!

25 Сеп 2015, 16:35

mihaella написа:Мен би ме притеснявало какво ще стане със записите на децата, много ме е страх от педофили и бих предпочела да няма камери!

Ти пък адските филми си набиваш, твърде много гледаш, дай го малко по-спокойно, а и ако детето ти е спокойно с и без тях ще ти е все тази :idea:

26 Сеп 2015, 12:24

Моето скромно мнение е,че камери са необходими само за наблюдение на входа - изхода и коридорите на детските заведения с цел - контрол за достъп на външни лица и за по-голяма сигурност на децата и персонала.
Всички които желаят да наблюдават ежедневието на децата си и нямат доверие в човешките и професионални качества на персонала по-добре, да не пускат детето си в детско заведение.Когато има съмнения и недоверие между родители и персонал, няма как да се осъществи така необходимото взаимодействие за отглеждане,възпитаване и обучение на децата.
Следенето с камери е един допълнителен стрес и за персонала и за децата и ефекта едва ли ще е този който очакват родителите.

28 Сеп 2015, 09:57

Нямам идея аз, честно да си призная, от една страна добре, но от друга стресът за учителите ще е по-голям и те ще са разсеяни в по-голямата част от времето си, заради притеснението, което имат от камерите.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3