Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
03 Окт 2016, 15:00
Аз знам, че се ползва, когато си се натровил с храна например или нещо подобно. Ако нямаш такива проблеми и го приемаш на здрав стомах, няма ли да предизвика неприятни усещания?
04 Окт 2016, 09:23
mimeto90 написа:Аз знам, че се ползва, когато си се натровил с храна например или нещо подобно. Ако нямаш такива проблеми и го приемаш на здрав стомах, няма ли да предизвика неприятни усещания?
Работата на активния въглен е да извлече отрови, които са попаднали по някакъв начин в организма. Аз не виждам логика да се пие за детоксикация - като няма вещество, с което да се свърже и да извлече, едва ли ще действа добре на организма. По тази логика въгленът ще извлича и полезните вещества и така се получава недостиг на магнезий и други минерали и полезни вещества. Най-добре да се детоксикира човек с плодове, зеленчуци и чайове.
11 Окт 2016, 10:39
когато става въпрос за пречистване с активен въглен е за кратък период, които не изключва и полезната храна, така че не виждам защо някой ще седне да се притеснява, че вече му липсва какво ли не от тялото.
11 Окт 2016, 11:01
За какъв период се прави деноксикация с активен въглен? Кратък период за мен е няколко дена, до седмица. Месец или повече да се тъпчеш с въглен не ми изглежда много здравословно. Ами ако има язва или запек човек, мисля, че е противопоказно тогава да се приема.
22 Авг 2017, 09:01
Разбира се, че няколко дни, никой не говори за месеци. Странно е когато се приемат такива силни добавки за седмици, покрай сухото ще изгори и мокрото така.
31 Авг 2017, 15:16
Доста интересно ми беше да разбера, че хората добавят активен въглен към храната си, за да получат атрактивен цвят.
04 Сеп 2017, 11:16
Ваня Стойчева написа:Доста интересно ми беше да разбера, че хората добавят активен въглен към храната си, за да получат атрактивен цвят.
И аз чух за тази мода да се добавя активен въглен. В крайна сметка като не вреди няма лошо да се използва за да се добави ефект към храната. Мисля, че тоя черен сладолед, който беше голям хит в инстаграм това лято е направен точно с активен въглен.