02 Окт 2015, 14:35
Yunona написа:penny написа:С голяма част от нещата, които е написала Yunona съм съгласна, като изключим сирената, които не съм опитвала, както и онези от сорта на Халуми, които ме отвращава само мисълта за тях, не зная дали знаете как се подквасва въпросното сирене, но едва ли някой ще остане очарован
Ееех, Penny, разбирам какво имаш предвид, но не само халуми се подсирва по този начин, но и още много други видове сирена, включително нашето, българско бяло саламурено сирене. Гадно е наистина, но е факт.
Технологията с добиване на мая за сирене от стомаха на малки преживни животни (агнета, теленца) е от векове и всъщност е най-старият начин за подсирване на млякото...
02 Окт 2015, 15:58
05 Окт 2015, 13:15
mihaella написа:Сега осъзнавам защо никога не ми е казвала баба ми от какво се прави това, с което сиренето става сирене![]()
![]()
Е, толкова голям любител съм, че едва ли ще спра да го ям, но въпреки това е гадно, съгласна съм
02 Ное 2015, 15:08
02 Ное 2015, 16:50
02 Ное 2015, 17:19
Snejna написа:Не съм изобщо почитател на сирената, обичам нашето саламуерно сирене и кашкавала.
02 Ное 2015, 19:51
05 Ное 2015, 15:37
30 Ное 2015, 16:49
Rali_hr написа:А как познавате кое синьо сирене е по-вкусно? Бях си взела веднъж едно, което беше много странно, сякаш мухлясал кашкавал, не беше така меко. Ако имате любима марка споделяйте, моляя ;)
30 Ное 2015, 17:38
Malina написа:Rali_hr написа:А как познавате кое синьо сирене е по-вкусно? Бях си взела веднъж едно, което беше много странно, сякаш мухлясал кашкавал, не беше така меко. Ако имате любима марка споделяйте, моляя ;)
Аз избирам само това, на което пише Viking :D Идея си нямам какво е но съм запомнила етикета и само такова търся, то ми е най-вкусно :)