Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
28 Юни 2016, 12:14
Изненадвате се, защото ги оставяте да правят каквото си искат. Да си сложи пиърсинг на пъпа или някъде другаде - няма проблем, да се татуира - няма проблем, да не се прибира вкъщи - няма проблем, да се показва по фейсбук по сутиен или без, пак няма проблем. Модерни хора, всичко е позволено. Пък ние задръстените, старите и неразбиращите от нищо да си гледаме работата и комунистическото време.
08 Юли 2016, 09:18
Е, какво ненормално има в това. Аз лично направих профила и на двете ми деца, седнах разказах им, обясних им какво могат и не могат да правят, кого и как да блокират, и сега претендирам, че имам грамотни деца, които блокират всеки досаждащ. Да не говорим, че винаги ми споделят какво и как са направили, и искат съвет...
08 Юли 2016, 09:45
Desita33 написа:Е, какво ненормално има в това. Аз лично направих профила и на двете ми деца, седнах разказах им, обясних им какво могат и не могат да правят, кого и как да блокират, и сега претендирам, че имам грамотни деца, които блокират всеки досаждащ. Да не говорим, че винаги ми споделят какво и как са направили, и искат съвет...
Добре е, че ти споделят, това е успокояващо

. Така ще си в час какво правят и евентуално ако възникне някакъв проблем. Не знам на колко години са децата ти, но изглеждат съзнателни и съвестни. Може би като сме по-открити с тях е по-добре.
08 Юли 2016, 10:44
Desita33 написа:Е, какво ненормално има в това. Аз лично направих профила и на двете ми деца, седнах разказах им, обясних им какво могат и не могат да правят, кого и как да блокират, и сега претендирам, че имам грамотни деца, които блокират всеки досаждащ. Да не говорим, че винаги ми споделят какво и как са направили, и искат съвет...
Много правилно и умно от твоя страна! Всяко ограничаване води след себе си по-голямо желание и по-големи грешки, защото не си правилно запознат с "опасностите" и се учиш от само себе си.
08 Юли 2016, 14:11
Браво! И аз мисля, че родителите трябва да имаме по-голямо доверие в децата си.
31 Авг 2016, 16:09
Не съм съгласна, не мога д аим иам доверие, че няма да започнат да добавят неопзнати хора и да им разказват лични неща, колкото по-късно, толкова по-добре.
31 Авг 2016, 17:11
Jully написа:Не съм съгласна, не мога д аим иам доверие, че няма да започнат да добавят неопзнати хора и да им разказват лични неща, колкото по-късно, толкова по-добре.
Това няма гаранции, като си го направи зад гърба ти, няма преподадена култура за пазене в интернет, тогава ще те питам какво ще правиш.
01 Сеп 2016, 12:34
И аз съм на мнение, че колкото по-рано им се обяснява на децата, толкова по-добре. Сега родителите са уж по-технически грамотни от предишното поколение и нищо не им пречи да помагат на отрочетата си в тази сфера.
21 Окт 2016, 11:54
Alex_mor написа:Jully написа:Не съм съгласна, не мога д аим иам доверие, че няма да започнат да добавят неопзнати хора и да им разказват лични неща, колкото по-късно, толкова по-добре.
Това няма гаранции, като си го направи зад гърба ти, няма преподадена култура за пазене в интернет, тогава ще те питам какво ще правиш.
Разбира се, че няма да се случи зад гърба ми, в мрежата толкова лесно се намира друг човек. Нали ако се случи ще съжаляват вечно за това.
21 Окт 2016, 13:58
ДА! Защото принудиха учителите да си направят фейсбук, за да могат и там да ги занимават с глупости, а не да си вършат работата.
И аз ще попитам как ще се извърши този контрол, като то ще е завряно за всяко нещо в телефона си...ти ще ходиш да го проверяваш всеки път дали нещо от училище му пишат и ской си пиши? Глупости!!!Те за това и са толкова отворени сегашните хлапета, защото бързо се насищат на всичко и попиват всичко...
Не съм консервативна чак толкова, но смятам, че за 10 годишно дете е рано