Цветовете.... и ако може да е за момче!

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Цветовете.... и ако може да е за момче!

Мнениеот Malina » 08 Окт 2015, 14:16

Особено при по-малките деца това е задължително с цветовете. Но в градината виждам и много момиченца, които не се притесняват от играчките и цветовете си. Като цяло май всички мислят за бъдещето и повече приемат мъжко момиче, отколкото женско момче. :roll:
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Harmony » 09 Окт 2015, 11:17

Malina написа:Особено при по-малките деца това е задължително с цветовете. Но в градината виждам и много момиченца, които не се притесняват от играчките и цветовете си. Като цяло май всички мислят за бъдещето и повече приемат мъжко момиче, отколкото женско момче. :roll:

Не, просто децата не са обременени с това, че ако панталоните им са сини, то това да означава, че са момчешки, за разлика от родителите, които се опитват по всевъзможни начини да ги разграничат и да им набият това в главите на децата!
Аватар
Harmony

Мнениеот dinkog » 09 Окт 2015, 11:54

Лошо няма от малки децата да са наясно с половете, но психарията покрай цветовете е наистина огромна в повечето случаи.
Аватар
dinkog

Мнениеот miron » 09 Окт 2015, 12:17

dinkog написа:Лошо няма от малки децата да са наясно с половете, но психарията покрай цветовете е наистина огромна в повечето случаи.
Много ясно, няма да ми е приятно, ако виждам синът ми облечен като принцеса. :roll:
miron

Мнениеот kauda » 09 Окт 2015, 13:13

Ограничаващо е и то доста и дори е глупаво. Така се карат децата да се чувстват виновни, ако имат глуопстта да харесат някой "грешен" цвят, закостеняло мислене на родителите, но добре че им се разшири хоризонта и вече не мислят, че и жълтото и оранжевото са момичешки, амкар че доста майки не искат изобщо да виждат зелено покрай дъщерите си..
Аватар
kauda

Мнениеот Jully » 09 Окт 2015, 14:10

По-голямата част от нещата, които имахме бяха в женски цветове, защото ни бяха подаръци - люлки, столчета, обиколник на кошарата. :) Синът ми израсна с тях и не мога да кажа, че е сбъркан. Вкъщи износва на кака си анцузите и го намирам за напълно нормално, не съм се замисляла, че може би ще му навреди, немислимо е.
Аватар
Jully

Мнениеот Andrey » 12 Окт 2015, 14:47

Е аз съм станал на 30 години и не си позволявам да ходя с розово, съгласен съм, че трябва да има разделение на цветовете иначе е тъпичко малко.
Аватар
Andrey

Мнениеот MerryPop » 13 Окт 2015, 11:25

Andrey написа:Е аз съм станал на 30 години и не си позволявам да ходя с розово, съгласен съм, че трябва да има разделение на цветовете иначе е тъпичко малко.

какво му има на розовия цвят, аз харесвам мъже с розово, с лилаво, може и да не отиват на всички, но има и такъв процент!
MerryPop

Мнениеот Malina » 13 Окт 2015, 14:24

MerryPop написа:
Andrey написа:Е аз съм станал на 30 години и не си позволявам да ходя с розово, съгласен съм, че трябва да има разделение на цветовете иначе е тъпичко малко.

какво му има на розовия цвят, аз харесвам мъже с розово, с лилаво, може и да не отиват на всички, но има и такъв процент!

Тези мъже се наричат гей! :lol: :lol: :lol: Шегувам се разбриа се, не знам какъв може да е проблемът :)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот kauda » 02 Дек 2015, 16:00

Jully написа:По-голямата част от нещата, които имахме бяха в женски цветове, защото ни бяха подаръци - люлки, столчета, обиколник на кошарата. :) Синът ми израсна с тях и не мога да кажа, че е сбъркан. Вкъщи износва на кака си анцузите и го намирам за напълно нормално, не съм се замисляла, че може би ще му навреди, немислимо е.

Така и трябва, това са цветове, които са постоянно покрай нас! Трябва да се свиква с тях и ак смятаме, че едни цвят ще развали детето, то това е абсолютна глупост. Особено пък за пердметите - стол, люлка, количка, какво като не е розово, голямо чудо!
Аватар
kauda

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети