Как да повлияем вътрешно на сухата кожа?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Как да повлияем вътрешно на сухата кожа?

Мнениеот Mauritius » 09 Окт 2015, 14:12

Чувала съм, че сярата помага при такива проблеми, може да поразучиш за някакви терапии със сяра да си правиш вкъщи :idea:
Mauritius

Мнениеот Lisica » 09 Окт 2015, 15:30

Mauritius написа:Чувала съм, че сярата помага при такива проблеми, може да поразучиш за някакви терапии със сяра да си правиш вкъщи :idea:

Звучи ми опасно, по-добре безобидни външни кремчета за хидратиране на кожата. :!:
Аватар
Lisica

Мнениеот annamaria » 22 Окт 2015, 15:15

съвсем обикновени витамини A+E действат доста добре.:)
annamaria

Мнениеот Pipilota » 22 Окт 2015, 16:36

annamaria написа:съвсем обикновени витамини A+E действат доста добре.:)

т.е. да си се приема вътрешно?
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Bambaa » 22 Окт 2015, 16:42

annamaria написа:съвсем обикновени витамини A+E действат доста добре.:)

Пила съм вит. А в комбинация с разни други добавки и мога да кажа, че изсушава кожата, така че много зависи от дозата, добре е да бъде предписано от лекар!
Аватар
Bambaa

Мнениеот Malina » 30 Окт 2015, 16:47

Дали има лекари, които приемат сухотата на кожата на сериозно>
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Yunona » 03 Ное 2015, 10:48

Malina написа:Дали има лекари, които приемат сухотата на кожата на сериозно>

Да, със сигурност!
Суха кожа означава нарушена кожна бариера. Сухата кожа не може да изпълнява добре своята основна функция - защитната. Отваря се вратата за инфекции и други проблеми, някои от които може да станат много досадни и труднолечими.
Добре е през зимата да се ползва козметика, която хидратира добре, но и съдържа липиди (мазнини), които са необходими на кожата, за да бъде по-добре подхранена, по-мека, гладка и еластична, а и да задържа водата по-добре.
Естествени хидратиращи фактори са уреята и хиалуроновата киселина. Липидите е добре да дойдат от растителни масла, които са с отлична поносимост дори от много чувствителна кожа - масло от ший (шеа, карите), бадемово масло, жожоба, масло от маслина, какао, кокос...
Съветвам Ви да търсите козметика, която съдържа тези хидратиращи и омазняващи съставки.

Що се отнася до вътрешното повлияване на сухата кожа- то също е много важно (но е необходимо доста повече време, за да се отрази на кожата) - наблягайте на естествените растителни "добри" мазнини - зехтин, шарлан или (ако имате възможност) на сусамово олио, олио от тиквени семки, орехово, бадемово и др. Редувайте ги в салатките.
Около 30 г сурови ядки на ден - бадеми, орехи, лешници. Кълнове (можете да си ги правите и сама, лесно е :) ). Пшенични зародиши. Ленено семе. Риба. Всички тези храни са много полезни и ако са редовно в менюто, би следвало да се отразят много благоприятно на кожата :)
Yunona

Мнениеот kauda » 07 Дек 2015, 14:41

Страхотни идеи отново от Yunona. А как разбирате, че кожата ви е суха, моята сякаш е такава, опъва ми понякога, но кожата ми винаги е била много нежна..
Аватар
kauda

Мнениеот Yunona » 08 Дек 2015, 00:04

kauda написа:Страхотни идеи отново от Yunona. А как разбирате, че кожата ви е суха, моята сякаш е такава, опъва ми понякога, но кожата ми винаги е била много нежна..

Благодаря за хубавите думи :)
Сухата кожа лесно се познава - особено ако е и много нежна, както описваш. Ако измиеш лицето си (респ. вземеш душ), подсушиш добре и не нанесеш никаква козметика след това, виж как се чувстваш след 15-30 минути. Има ли усещане за опъване? Тогава кожата със сигурност е много суха. Случва ли се кожата да се дразни лесно, да побелява, да се лющи, да и липсва еластичност и виталност - значи е суха.
Аз съм с ужасно суха кожа на лицето и ако веднага след измиване не сложа крем, след не повече от десетина минути я чувствам сякаш ми е по-малка с цял номер :) По тялото не е толкова фатално, но гледам все пак след сутрешния душ да сложа един лосион (по-бързо попива от крема, че сутрин всяка секунда е ценна :) ).
Yunona

Мнениеот Kaya » 08 Дек 2015, 10:36

Моята също е доста суха, а и сега с бременността още повече. Опъва ми постоянно и все се мажа без успех. С предишната бременност нямах този проблем, но сега е кошмарно. Суха, опъва ми и вече целия ми корем е в стрии, въпреки безбройните кремове, които използвам.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар