09 Ное 2015, 16:13
silver933 написа:Krum написа:Наистина най-сложният въпрос е да има какво да се пести. А за да стане това, трябва разходите да бъдат много добре организирани, не купувайте боклуци, ограничете се от купуването на храна в офиса, като може да си носите домашна примерно, да се ограничат купуванията на чипсове, солети и подобни. А за началото най-добре е да записвате всеки един разход, който имате.
Това с писането все си викам да го направя, ама тоя месец, като взема пари и ще си записвам къде какво съм дал!
09 Ное 2015, 16:47
09 Ное 2015, 17:14
Snejna написа:Каква е идеята на записванията и по какъв начин това влияе на пестенето?
30 Дек 2015, 14:19
04 Фев 2016, 12:50
red_eyes написа:Реално в повечето случаи не стигат парите и за наложителните неща, да не става въпрос за глезене - нищо подобно... така че понякога и да пишеш и да не пишеш е все тази.
04 Фев 2016, 13:31
04 Фев 2016, 15:05
04 Фев 2016, 16:06
rabotnata pchela написа:Snejna написа:Каква е идеята на записванията и по какъв начин това влияе на пестенето?
за да видиш къде ти отиват парите и ако не ти хареса нещо да го ограничиш и да пренасочиш парите на някъде, или да ги спестиш. Но и за мисля, че е редно да се пробва, този метод е затвърден в годините и всички баби са го ползвали. :)
09 Фев 2016, 10:10
Krum написа:Наистина най-сложният въпрос е да има какво да се пести. А за да стане това, трябва разходите да бъдат много добре организирани, не купувайте боклуци, ограничете се от купуването на храна в офиса, като може да си носите домашна примерно, да се ограничат купуванията на чипсове, солети и подобни. А за началото най-добре е да записвате всеки един разход, който имате. ;)
18 Фев 2016, 11:39
analizatorka написа:Krum написа:Наистина най-сложният въпрос е да има какво да се пести. А за да стане това, трябва разходите да бъдат много добре организирани, не купувайте боклуци, ограничете се от купуването на храна в офиса, като може да си носите домашна примерно, да се ограничат купуванията на чипсове, солети и подобни. А за началото най-добре е да записвате всеки един разход, който имате. ;)
За всичко съм съгласна, но за едно се замислих - дали не излиза танту за кукуригу- хубаво, няма да купувам ядене за обяд в офиса и ще си нося храна от вкъщи. Ама не е ли същото, че може и повече да излиза? Нали за да сготвя, трябва да напазарувам? Всеки ден да има храна вкъщи, трябва да готвя, т.е - ток, продукти, вода за миене на съдове... Как пестя като си нося храна от вкъщи? Просто се чудя и не откривам разлика, може пък да съм глупавичка