22 Фев 2016, 12:50
Rali_hr написа:analizatorka написа:Krum написа:Наистина най-сложният въпрос е да има какво да се пести. А за да стане това, трябва разходите да бъдат много добре организирани, не купувайте боклуци, ограничете се от купуването на храна в офиса, като може да си носите домашна примерно, да се ограничат купуванията на чипсове, солети и подобни. А за началото най-добре е да записвате всеки един разход, който имате. ;)
За всичко съм съгласна, но за едно се замислих - дали не излиза танту за кукуригу- хубаво, няма да купувам ядене за обяд в офиса и ще си нося храна от вкъщи. Ама не е ли същото, че може и повече да излиза? Нали за да сготвя, трябва да напазарувам? Всеки ден да има храна вкъщи, трябва да готвя, т.е - ток, продукти, вода за миене на съдове... Как пестя като си нося храна от вкъщи? Просто се чудя и не откривам разлика, може пък да съм глупавичка
Ами нали така или иначе готвиш за вкъщи. От къде точно по някаква желязна логика стигна до извода, че един обяд в ресторант, където има същите продукти, същия разход за енергия + печалба е по-изгодно ти да си носис същото от вечерята?!?
23 Фев 2016, 22:45
25 Фев 2016, 12:31
rose_92 написа:Аз много искам да спестявам пари обаче все още не мога да си намеря работа......Когато това стане, щом взема заплата, ще заделям поне половината от нея (в банка), защото ако са вкъщи със сигурност ще взимам от тях като знам, че ги има. :D Ако са в банката, все едно ги нямам и няма да ги похарча за дрехи, които не ми трябват толкова много, козметика и други глупости. Искам да спестя пари за езикови курсове и за шофьорски най-напред. :)
А това с воденето на списък е много добра идея, защото накрая на месеца като видиш за какви глупости си харчиш парите и може да ти дойде акъла в главата.Радвам се, че не съм пушач, защото за мен това са най-безсмислено похарчените 100-200 лв. на месец, които могат да бъдат спестени. Някой ден, когато имам семейство, сигурно няма да мога да пестя, защото едва ли ще взимам висока заплата - то в тая държава парите едвам стигат за храна и сметки, камо ли да пестиш за черни дни...и ако изплащаш жилище, тогава няма начин да пестиш.
20 Май 2016, 12:57
20 Май 2016, 14:23
15 Юни 2016, 14:14
klara написа:Тогава все едно изтичат, изтичат парите. Не съм открила още начин да спестявам сигурно и даже не мога да си го представя
.
15 Юни 2016, 14:46
15 Юли 2016, 11:25
M.Tasheva написа:Моите деца са големи и колкото по-растяха, толкова по-големи ставаха харчовете. Няма точна рецепта, всеки си знае възможностите и според тях си определя битието. Не всички сме финансови факири, че да печелим пари и от въздуха.
04 Авг 2016, 14:09
M.Tasheva написа:Моите деца са големи и колкото по-растяха, толкова по-големи ставаха харчовете. Няма точна рецепта, всеки си знае възможностите и според тях си определя битието. Не всички сме финансови факири, че да печелим пари и от въздуха.
05 Авг 2016, 15:00