Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Кой е най-сигурният начин за пестене?

22 Фев 2016, 12:50

Rali_hr написа:
analizatorka написа:
Krum написа:Наистина най-сложният въпрос е да има какво да се пести. А за да стане това, трябва разходите да бъдат много добре организирани, не купувайте боклуци, ограничете се от купуването на храна в офиса, като може да си носите домашна примерно, да се ограничат купуванията на чипсове, солети и подобни. А за началото най-добре е да записвате всеки един разход, който имате. ;)

За всичко съм съгласна, но за едно се замислих - дали не излиза танту за кукуригу :grin: - хубаво, няма да купувам ядене за обяд в офиса и ще си нося храна от вкъщи. Ама не е ли същото, че може и повече да излиза? Нали за да сготвя, трябва да напазарувам? Всеки ден да има храна вкъщи, трябва да готвя, т.е - ток, продукти, вода за миене на съдове... Как пестя като си нося храна от вкъщи? Просто се чудя и не откривам разлика, може пък да съм глупавичка :grin:

Ами нали така или иначе готвиш за вкъщи. От къде точно по някаква желязна логика стигна до извода, че един обяд в ресторант, където има същите продукти, същия разход за енергия + печалба е по-изгодно ти да си носис същото от вечерята?!?

Не се карайте, пестенето си е цяло изкуство. Който е с широки пръсти, той да му мисли :mrgreen:

23 Фев 2016, 22:45

Аз много искам да спестявам пари обаче все още не мога да си намеря работа......Когато това стане, щом взема заплата, ще заделям поне половината от нея (в банка), защото ако са вкъщи със сигурност ще взимам от тях като знам, че ги има. :D Ако са в банката, все едно ги нямам и няма да ги похарча за дрехи, които не ми трябват толкова много, козметика и други глупости. Искам да спестя пари за езикови курсове и за шофьорски най-напред. :)
А това с воденето на списък е много добра идея, защото накрая на месеца като видиш за какви глупости си харчиш парите и може да ти дойде акъла в главата. :grin: Радвам се, че не съм пушач, защото за мен това са най-безсмислено похарчените 100-200 лв. на месец, които могат да бъдат спестени. Някой ден, когато имам семейство, сигурно няма да мога да пестя, защото едва ли ще взимам висока заплата - то в тая държава парите едвам стигат за храна и сметки, камо ли да пестиш за черни дни...и ако изплащаш жилище, тогава няма начин да пестиш.

25 Фев 2016, 12:31

rose_92 написа:Аз много искам да спестявам пари обаче все още не мога да си намеря работа......Когато това стане, щом взема заплата, ще заделям поне половината от нея (в банка), защото ако са вкъщи със сигурност ще взимам от тях като знам, че ги има. :D Ако са в банката, все едно ги нямам и няма да ги похарча за дрехи, които не ми трябват толкова много, козметика и други глупости. Искам да спестя пари за езикови курсове и за шофьорски най-напред. :)
А това с воденето на списък е много добра идея, защото накрая на месеца като видиш за какви глупости си харчиш парите и може да ти дойде акъла в главата. :grin: Радвам се, че не съм пушач, защото за мен това са най-безсмислено похарчените 100-200 лв. на месец, които могат да бъдат спестени. Някой ден, когато имам семейство, сигурно няма да мога да пестя, защото едва ли ще взимам висока заплата - то в тая държава парите едвам стигат за храна и сметки, камо ли да пестиш за черни дни...и ако изплащаш жилище, тогава няма начин да пестиш.

Наистина е различно, когато си сингъл и когато си семеен. И двете си имат предимствата и недостатъците. Като си несемейна, се съобразяваш единствено със себе си и си по-волна.

20 Май 2016, 12:57

Разходите са по-големи, когато имаш семейство, кгоато се появи детето и настъпва екшъна ;)

20 Май 2016, 14:23

Тогава все едно изтичат, изтичат парите :lol: . Не съм открила още начин да спестявам сигурно и даже не мога да си го представя :grin: .

15 Юни 2016, 14:14

klara написа:Тогава все едно изтичат, изтичат парите :lol: . Не съм открила още начин да спестявам сигурно и даже не мога да си го представя :grin: .

Много е трудно! Сега покрай бременността започнахме да заделяме пари. Просто аз не тегля заплатата си и разчитам изцяло на мъжа ми. Ограничили сме адски много излишните ни разходи.

15 Юни 2016, 14:46

Моите деца са големи и колкото по-растяха, толкова по-големи ставаха харчовете. Няма точна рецепта, всеки си знае възможностите и според тях си определя битието. Не всички сме финансови факири, че да печелим пари и от въздуха.

15 Юли 2016, 11:25

M.Tasheva написа:Моите деца са големи и колкото по-растяха, толкова по-големи ставаха харчовете. Няма точна рецепта, всеки си знае възможностите и според тях си определя битието. Не всички сме финансови факири, че да печелим пари и от въздуха.

С годините всичко се променя, така е, но като пораснат те самите могат да спестяват и да ви помагат на бюджета, от вас зависи да го направите ;)

04 Авг 2016, 14:09

M.Tasheva написа:Моите деца са големи и колкото по-растяха, толкова по-големи ставаха харчовете. Няма точна рецепта, всеки си знае възможностите и според тях си определя битието. Не всички сме финансови факири, че да печелим пари и от въздуха.

Докато излетят от вкъщи етака, в началото искат по един сок, после искат и по пица, след това искат да идат сами на заведение, да идат на купон, на кафе и да почерпят гаджето. Лелее.. :lol: :lol: :lol: И аз с двама мъжа направо не ми се мисли!

05 Авг 2016, 15:00

Ще даваш и на двамата, какво ще правиш :smile: ! Децата си искат пари и най-вече да имаш нещо настрана за тях.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7