Rali_hr написа:analizatorka написа:Krum написа:Наистина най-сложният въпрос е да има какво да се пести. А за да стане това, трябва разходите да бъдат много добре организирани, не купувайте боклуци, ограничете се от купуването на храна в офиса, като може да си носите домашна примерно, да се ограничат купуванията на чипсове, солети и подобни. А за началото най-добре е да записвате всеки един разход, който имате. ;)
За всичко съм съгласна, но за едно се замислих - дали не излиза танту за кукуригу- хубаво, няма да купувам ядене за обяд в офиса и ще си нося храна от вкъщи. Ама не е ли същото, че може и повече да излиза? Нали за да сготвя, трябва да напазарувам? Всеки ден да има храна вкъщи, трябва да готвя, т.е - ток, продукти, вода за миене на съдове... Как пестя като си нося храна от вкъщи? Просто се чудя и не откривам разлика, може пък да съм глупавичка
Ами нали така или иначе готвиш за вкъщи. От къде точно по някаква желязна логика стигна до извода, че един обяд в ресторант, където има същите продукти, същия разход за енергия + печалба е по-изгодно ти да си носис същото от вечерята?!?
Не се карайте, пестенето си е цяло изкуство. Който е с широки пръсти, той да му мисли
