Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
27 Ное 2015, 15:43
Казва се "По-голям от хляба няма"< затова не се отказвам от него, ядем редовно и у дома има. Пека го аз и не мисля, че трябва да спирам с тази ми практика.
27 Ное 2015, 17:03
Ваня Стойчева написа:Казва се "По-голям от хляба няма"< затова не се отказвам от него, ядем редовно и у дома има. Пека го аз и не мисля, че трябва да спирам с тази ми практика.
Няма лошо, стига да е достатъчно качествено брашното и да има откъде да намериш такова, обикновено е рядкост!
27 Ное 2015, 22:17
Позволявам си да ям хляб и още как :)
Както неведнъж съм споделяла - всичко е въпрос на подходяща комбинация и... мярка!
Хлябът е изконна човешка храна - нима е възможно някой НАИСТИНА да не го обича?
Малко неща могат да се сравнят с аромата на прясно изпечен хляб, а когато меся... вярвайте ми, усещам някаква силна, много емоционална връзка с милионите жени, които са правили това от сътворението на света насам....
Ох...оказва се, че хлябът предразполага и към лирични отклонения :)
Да, обичам хляб. У нас ядем само пълнозърнест, а през последните няколко години - само с квас, не с мая. Понякога го приготвяме у дома, понякога го купуваме от близката пекарна. Винаги ям хляб с ястие от бобови растения - получава се пълноценна протеинова комбинация. Никога с месо, никога с риба.
Препечена филийка с мед и тахан, мммм.... :) И с домашен конфитюр... С лютеница...
Брускети с домати и моцарела... или с авокадо, червен лук и магданоз... или с печени чушки и бяло сирене....
С две думи - обичам хляб :)
28 Ное 2015, 11:56
И аз обичам, ядем у дома уж пълнозърнест хляб, но никога несъм правила с квас, а ми е такава мечта, но тъй като нито знам какво трябва да се получи, нито какъв е вкусът на хляба с квас по-скоро стоя и отлагам за утре пробите. ;)
30 Ное 2015, 12:42
Гледам да не ям, хапвам мноогоо рядко, но го обожавам. Особено мек, с хрупкава коричка и прясно изпечен. До нас има една пекарна и понякога си вземаме, истинско удоволствие изпитвам от този хляб. Не мога да се отуча от него, вкусен ми е, но го ям рядко. Хляб с квас не съм опитвала все още.
30 Ное 2015, 14:05
Pipilota написа:И аз обичам, ядем у дома уж пълнозърнест хляб, но никога несъм правила с квас, а ми е такава мечта, но тъй като нито знам какво трябва да се получи, нито какъв е вкусът на хляба с квас по-скоро стоя и отлагам за утре пробите. ;)
Опитвала съм домашен с квас и наистина е много вкусен, но не мисля, че бих се хванала и хляб да меся, и квас да правя.
30 Ное 2015, 14:15
Квасът знам, че киселее и, че всъщност хлябът направен с квас не е вкусен да се яде на същия ден, а трябва да престои. Така ли е Yunona?
30 Ное 2015, 15:02
Mon_ton написа:Квасът знам, че киселее и, че всъщност хлябът направен с квас не е вкусен да се яде на същия ден, а трябва да престои. Така ли е Yunona?
Зависи от кваса, предполагам :)
Не съм попадала на киселеещ хляб - нито този, който правя вкъщи, нито купения от пекарната.
Но пък е вярно също, че домашния винаги го хапваме на следващия ден, просто става готов вечерта :)
При всички положения хлябът с квас е по-вкусен от този с мая. Че е и много по-полезен, всички знаят :)
30 Ное 2015, 15:09
Yunona написа:Mon_ton написа:Квасът знам, че киселее и, че всъщност хлябът направен с квас не е вкусен да се яде на същия ден, а трябва да престои. Така ли е Yunona?
Зависи от кваса, предполагам :)
Не съм попадала на киселеещ хляб - нито този, който правя вкъщи, нито купения от пекарната.
Но пък е вярно също, че домашния винаги го хапваме на следващия ден, просто става готов вечерта :)
При всички положения хлябът с квас е по-вкусен от този с мая. Че е и много по-полезен, всички знаят :)
Определено ще пробвам, сега поне покрай майчинството имам време за това :)
30 Ное 2015, 15:44
Mon_ton написа:Квасът знам, че киселее и, че всъщност хлябът направен с квас не е вкусен да се яде на същия ден, а трябва да престои. Така ли е Yunona?
Мда и на мен ми киселееше, когато го опитах, но не знаех, че ако престои това отминава