Ваня Стойчева написа:Казва се "По-голям от хляба няма"< затова не се отказвам от него, ядем редовно и у дома има. Пека го аз и не мисля, че трябва да спирам с тази ми практика.
Pipilota написа:И аз обичам, ядем у дома уж пълнозърнест хляб, но никога несъм правила с квас, а ми е такава мечта, но тъй като нито знам какво трябва да се получи, нито какъв е вкусът на хляба с квас по-скоро стоя и отлагам за утре пробите. ;)
Mon_ton написа:Квасът знам, че киселее и, че всъщност хлябът направен с квас не е вкусен да се яде на същия ден, а трябва да престои. Така ли е Yunona?
Yunona написа:Mon_ton написа:Квасът знам, че киселее и, че всъщност хлябът направен с квас не е вкусен да се яде на същия ден, а трябва да престои. Така ли е Yunona?
Зависи от кваса, предполагам :)
Не съм попадала на киселеещ хляб - нито този, който правя вкъщи, нито купения от пекарната.
Но пък е вярно също, че домашния винаги го хапваме на следващия ден, просто става готов вечерта :)
При всички положения хлябът с квас е по-вкусен от този с мая. Че е и много по-полезен, всички знаят :)
Mon_ton написа:Квасът знам, че киселее и, че всъщност хлябът направен с квас не е вкусен да се яде на същия ден, а трябва да престои. Така ли е Yunona?
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта