Позволявате ли си да ядете хляб?

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Re: Позволявате ли си да ядете хляб?

Мнениеот Ваня Стойчева » 27 Ное 2015, 15:43

Казва се "По-голям от хляба няма"< затова не се отказвам от него, ядем редовно и у дома има. Пека го аз и не мисля, че трябва да спирам с тази ми практика.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот exotic » 27 Ное 2015, 17:03

Ваня Стойчева написа:Казва се "По-голям от хляба няма"< затова не се отказвам от него, ядем редовно и у дома има. Пека го аз и не мисля, че трябва да спирам с тази ми практика.

Няма лошо, стига да е достатъчно качествено брашното и да има откъде да намериш такова, обикновено е рядкост!
exotic

Мнениеот Yunona » 27 Ное 2015, 22:17

Позволявам си да ям хляб и още как :)
Както неведнъж съм споделяла - всичко е въпрос на подходяща комбинация и... мярка!
Хлябът е изконна човешка храна - нима е възможно някой НАИСТИНА да не го обича?
Малко неща могат да се сравнят с аромата на прясно изпечен хляб, а когато меся... вярвайте ми, усещам някаква силна, много емоционална връзка с милионите жени, които са правили това от сътворението на света насам....

Ох...оказва се, че хлябът предразполага и към лирични отклонения :)

Да, обичам хляб. У нас ядем само пълнозърнест, а през последните няколко години - само с квас, не с мая. Понякога го приготвяме у дома, понякога го купуваме от близката пекарна. Винаги ям хляб с ястие от бобови растения - получава се пълноценна протеинова комбинация. Никога с месо, никога с риба.
Препечена филийка с мед и тахан, мммм.... :) И с домашен конфитюр... С лютеница...
Брускети с домати и моцарела... или с авокадо, червен лук и магданоз... или с печени чушки и бяло сирене....

С две думи - обичам хляб :)
Yunona

Мнениеот Pipilota » 28 Ное 2015, 11:56

И аз обичам, ядем у дома уж пълнозърнест хляб, но никога несъм правила с квас, а ми е такава мечта, но тъй като нито знам какво трябва да се получи, нито какъв е вкусът на хляба с квас по-скоро стоя и отлагам за утре пробите. ;)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот rabotnata pchela » 30 Ное 2015, 12:42

Гледам да не ям, хапвам мноогоо рядко, но го обожавам. Особено мек, с хрупкава коричка и прясно изпечен. До нас има една пекарна и понякога си вземаме, истинско удоволствие изпитвам от този хляб. Не мога да се отуча от него, вкусен ми е, но го ям рядко. Хляб с квас не съм опитвала все още.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот LEILA » 30 Ное 2015, 14:05

Pipilota написа:И аз обичам, ядем у дома уж пълнозърнест хляб, но никога несъм правила с квас, а ми е такава мечта, но тъй като нито знам какво трябва да се получи, нито какъв е вкусът на хляба с квас по-скоро стоя и отлагам за утре пробите. ;)

Опитвала съм домашен с квас и наистина е много вкусен, но не мисля, че бих се хванала и хляб да меся, и квас да правя. :-|
LEILA

Мнениеот Mon_ton » 30 Ное 2015, 14:15

Квасът знам, че киселее и, че всъщност хлябът направен с квас не е вкусен да се яде на същия ден, а трябва да престои. Така ли е Yunona?
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Yunona » 30 Ное 2015, 15:02

Mon_ton написа:Квасът знам, че киселее и, че всъщност хлябът направен с квас не е вкусен да се яде на същия ден, а трябва да престои. Така ли е Yunona?

Зависи от кваса, предполагам :)
Не съм попадала на киселеещ хляб - нито този, който правя вкъщи, нито купения от пекарната.
Но пък е вярно също, че домашния винаги го хапваме на следващия ден, просто става готов вечерта :)
При всички положения хлябът с квас е по-вкусен от този с мая. Че е и много по-полезен, всички знаят :)
Yunona

Мнениеот Mon_ton » 30 Ное 2015, 15:09

Yunona написа:
Mon_ton написа:Квасът знам, че киселее и, че всъщност хлябът направен с квас не е вкусен да се яде на същия ден, а трябва да престои. Така ли е Yunona?

Зависи от кваса, предполагам :)
Не съм попадала на киселеещ хляб - нито този, който правя вкъщи, нито купения от пекарната.
Но пък е вярно също, че домашния винаги го хапваме на следващия ден, просто става готов вечерта :)
При всички положения хлябът с квас е по-вкусен от този с мая. Че е и много по-полезен, всички знаят :)

Определено ще пробвам, сега поне покрай майчинството имам време за това :)
Аватар
Mon_ton

Мнениеот ManiJani » 30 Ное 2015, 15:44

Мда и на мен ми киселееше, когато го опитах, но не знаех, че ако престои това отминава :roll:
ManiJani

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене