Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
15 Апр 2016, 12:24
Специално за сиренето през доста марки минах и засега съм се спряла на Верея, като че ли най ми допада. Направи ми впечатление, че когато отворя прясно мляко от същата марка, бързо се разваля, което ме навежда на мисълта, че има нещо истинско в него. Някай опитвал ли е сирене Тертер? Доста е скъпо и би трябвало да е качествено. Така ли е?
19 Апр 2016, 16:31
Те на вкус, докарват да е вкусно. Но ако опиташ домашно, няма сравнение.
20 Апр 2016, 09:23
Повечето хора сигурно няма къде да опитат домашно и не могат да направят сравнение. Затова колкото и да купуваш скъпо сирене, не е същото.
20 Апр 2016, 10:50
Като се има предвди, че всеки може да си направи сирене вкъщи, направо се чудя, защо не го правите? :) Аз сега се зарибих да си правя различни неща, много по-лесно и вкусно, а и сигурен какво си хапваш. Но много рядко си позволяваме да ядем сирена, все пак не е нещо за нас :) Трябва да сме го надраснали.
20 Апр 2016, 12:28
Аз не мога да си правя вкъщи - нито качествени суровини, нито време, нито умения.
20 Апр 2016, 12:30
nefertiti написа:Аз не мога да си правя вкъщи - нито качествени суровини, нито време, нито умения.
Уменията се придобиват, нали знаеш! В момента в едни блог има страшен отзвук и хит на много интересно не традиционно сирене, веднага ще ви пратя:
http://svanya.blogspot.bg/2016/04/blog-post_19.html Отново държа да подчертая, преди да ми скочат всички, че рецептата не е за класическо сирене, защото знаете, в класическото сирене няма яйце!!!!!!!!!!!!!!!
20 Апр 2016, 17:39
Ако и сирене трябва да си правим сами..
20 Апр 2016, 21:01
Neven498 написа:Ако и сирене трябва да си правим сами..
Какво лошо има? Нашите родители как са се справяли? Сега не сме по-неспособни, но по-мързеливи да. :(
21 Апр 2016, 08:48
бях се зарибил да си правя сирене,но преди, когато имах повече свободно време. :) като вегетарианец се предполага, че трябва да съм по-внимателен. Общо взето гледам да си вземам сирене над 10лв/кг. В Лидл има добри вакуумирани сирена. Иначе овче и козе сирене са по-чисти от кравето.
21 Апр 2016, 12:10
Хората лека-полека пак се връщат към собствено производство. Много мои приятели вече си квасят кисело мляко, други са по-смели и правят сирене и кашкавал. На всички им писна от боклуците по магазините.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.