За колко време се адаптираха децата ви в яслата?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: За колко време се адаптираха децата ви в яслата?

Мнениеот borkova » 30 Ное 2015, 17:43

Ваня Стойчева написа:Напоследък приспособяването на децата е твърде дълго. Някои деца толкова се радват да ходят на ясла, че не могат да ги приберат и въпреки това продължават да ги карат на сила да ги приспособяват с ходене по няколко часа само.

Защото светът е такъв, децата свикват в някакви затворени общества и не са така комуникативни или сами се затварят в себе си, което е ужасно...
borkova

Мнениеот silver933 » 01 Дек 2015, 14:39

Е, за да не се затваря, нали затова тръгва на ясла от малко, за да свиква да комуникира с други деца и да се забавлява. Имаме напредък до колко не знам, вечер поне започна да спи спокойно, но сутрин е все още кошмаааар. :mad:
Аватар
silver933

Мнениеот belleville » 01 Дек 2015, 15:56

silver933 написа:Е, за да не се затваря, нали затова тръгва на ясла от малко, за да свиква да комуникира с други деца и да се забавлява. Имаме напредък до колко не знам, вечер поне започна да спи спокойно, но сутрин е все още кошмаааар. :mad:

Това не означава, че не може да продължи да стои затворено в себе си, ако не бъде направено нещо отстрана на родители и учители :idea:
belleville

Мнениеот Snejna » 01 Дек 2015, 16:28

Много крайни заключения правиш за рамките на седмица belleville все пак детето сега тръгва на ясла и ако не реве, докато не тръгва на градина, то значи има сериозен проблем с родителите и семейството си, след като с желание иска да се откъсне от тях.
Аватар
Snejna

Мнениеот silver933 » 02 Дек 2015, 12:17

Ехе, къде затворено в себе си, той е общителен, все пак е на година и 7 месеца. :)
Аватар
silver933

Мнениеот qwerryyy » 02 Дек 2015, 15:05

silver933 написа:Ехе, къде затворено в себе си, той е общителен, все пак е на година и 7 месеца. :)

Прав си не се притеснявай, детето ще свикне, все пак досега е било само с майка си, а сега попада в нова среда. :)
Аватар
qwerryyy

Мнениеот Локумът » 02 Дек 2015, 15:30

Ще свикне, хлапето, не го мисли толкова. Не го изпращайте сякаш отива на заколение и ще му е още по-лесно.
Аватар
Локумът

Мнениеот kauda » 02 Дек 2015, 16:00

Има деца, които се адаптират много трудно, по-затворени са, по-притеснителни, по-чувствителни, други приемат живота от малки като предизвикателство и искат да се справят. Сигурна съм, че скоро ще имате напредък. Племенника ми се мъчеше 3 месеца, докато свикне. Чак ходеха куршуми да му леят. :rolling:
Аватар
kauda

Мнениеот donni » 02 Дек 2015, 16:46

kauda написа:Има деца, които се адаптират много трудно, по-затворени са, по-притеснителни, по-чувствителни, други приемат живота от малки като предизвикателство и искат да се справят. Сигурна съм, че скоро ще имате напредък. Племенника ми се мъчеше 3 месеца, докато свикне. Чак ходеха куршуми да му леят. :rolling:

Важното е да им покажем, че опознавайки света, то те трябва да се научат да се адаптират, но и да открият себе си в него, това става точно от такава възраст!
donni

Мнениеот fawla » 15 Дек 2015, 15:22

kauda написа:Има деца, които се адаптират много трудно, по-затворени са, по-притеснителни, по-чувствителни, други приемат живота от малки като предизвикателство и искат да се справят. Сигурна съм, че скоро ще имате напредък. Племенника ми се мъчеше 3 месеца, докато свикне. Чак ходеха куршуми да му леят. :rolling:

Ехее, чак толкова, но пък всек и си приема и си гледа децата по различен начин, както всеки човек, такаи всяко дете е различно и се адаптира по-трудно, а за възпитание и за хвърляне в трудния свят на 2 години е меко казано смешно.
Аватар
fawla

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети