04 Дек 2015, 12:04
Pipilota написа:Lili_pili написа:Сушените домати не се ли правят по същия начин? Довечера и аз ще пробвам да си направя такова сирене, само че не харесвам хич зехтин, добре, че може да се смени само с олио. А като се яде с това олио какво става? Хвърля ли се?
Не мисля, че остава толкова много, а и винаги можеш да го ползваш за следващото сирене, или да го сложиш върху фокача, на филийка или в някой дип, мазнината ще е толкова яко овкусена, че е грехота да се изхвърля. :) А и като сипваш от сиренето, изкарваш и част от мазнината ;)
04 Дек 2015, 15:16
04 Дек 2015, 16:42
10 Дек 2015, 17:19
fawla написа:А как се променя вкуса, самото сирене поема ли, понеже ако може да се направи на бързо в чинията.. :) защо да се прави в буркани и да стои по седмица?
18 Дек 2015, 10:53
fawla написа:А как се променя вкуса, самото сирене поема ли, понеже ако може да се направи на бързо в чинията.. :) защо да се прави в буркани и да стои по седмица?
18 Дек 2015, 11:35
18 Дек 2015, 13:10
Mon_ton написа:Мисля да сложа малко люта чушка за вкус, дано само да не ми изиграе лоша шега. :) Остана ми да си купя красиво бурканче с готините закопчалки.
18 Дек 2015, 15:08
kauda написа:Mon_ton написа:Мисля да сложа малко люта чушка за вкус, дано само да не ми изиграе лоша шега. :) Остана ми да си купя красиво бурканче с готините закопчалки.
ПОмисли си за лютата чушка след като кърмиш, ако си почитателка на лютото де. :) Да не ревне малката Мони.
18 Дек 2015, 17:04
18 Дек 2015, 17:33
Monika_Spasova написа:Може да използваш някои по-леки подправки и да не изяждаш лютата чушка, или пък после да се изцедиш. Не мисля, че ще има голямо отражение върху вкуса на самото сирене, чак да повлияяе на малката :)