Как реагирате, когато станете свидетел на агресия?

Всяко мнение има място на ринга и никой противник не е за подценяване - не се караме, а дискутираме!

Как реагирате, когато станете свидетел на агресия?

Мнениеот Kaya » 13 Яну 2016, 12:46

Със сигурност последните дни сте се наслушали на новини, свързани с някой пребит, убит и какво ли не, в резултат на забележка да речем. Последният случай от вчера беше на убито 18 годишно момче от двама бабаити на улицата по сред бял ден.
Активната гражданска позиция се състоеше в това, хората да направят снимки и видео, докато момчето умираше. Това е. Заради едно свирене, понеже тея са се влачили като царе на пътя, със сигурност не и на пешеходна. Убийците с криминално минало, за това няма да говорим. Темата е дълга, но ви питам, вие какво правите? Вадите телефоните, отминавате и цъкате с език, гледате сеир, за да разказвате после? Някой от вас има ли смелостта да се обади на полицията поне? Да се намеси.. ?
Как реагирате вие в случай, в който виждате, че някой блъска дете по улицата, опитва се да го издърпа в някоя кола, как реагирате, когато видите мъж да бие жена си, какво правите? Бъдете честни, поне...
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya
 
Мнения: 2797
Регистриран на: 14 Ное 2014, 15:52

Re: Как реагирате, когато станете свидетел на агресия?

Мнениеот silver933 » 13 Яну 2016, 14:08

Аз не съм попадал в такава ситуация и се надявам да не попадам, но съм имал случаи, при които съм виждал как хората действат пасивно, дори и на нещо елементарно. Видях едно момиче да го дърпа един възрастен и да му крещи, помислих, че е баща ѝ и подминах, но след минути това продължи и после пак минах от там и се спрях, питах я дали го познава и такива, бяхме до полицията, те някви хора се крият отзад за да се обадят на ченгетата, просто .. картинка. :-|
Аватар
silver933
 
Мнения: 2103
Регистриран на: 14 Ное 2014, 16:02

Re: Как реагирате, когато станете свидетел на агресия?

Мнениеот S_Milenska » 13 Яну 2016, 14:47

Не съм виждала, но съм много страхлива. Сигурно щях да подмина и да го мисля и да се чудя какво ли се е случило.. :roll: Срам ме е от този отговор, но ако кажа, че ще се намеся ще е лъжа.
Аватар
S_Milenska
 
Мнения: 2136
Регистриран на: 18 Ное 2014, 13:46

Re: Как реагирате, когато станете свидетел на агресия?

Мнениеот Rali_hr » 13 Яну 2016, 15:37

Не ми се е случвало, но най-вероятно ще се обадя в полицията.
Аватар
Rali_hr
 
Мнения: 3333
Регистриран на: 18 Ное 2014, 14:54

Re: Как реагирате, когато станете свидетел на агресия?

Мнениеот Snejna » 13 Яну 2016, 17:04

Също не съм виждала, поне не и във възрастни хора. Виждала съм при малки деца, агресия спрямо дъщеря ми и там сериозно наказвам и изобщо не мисля чие е детето и подобни, гледам да обясня, че не е редно така.
Аватар
Snejna
 
Мнения: 2566
Регистриран на: 19 Ное 2014, 16:41

Re: Как реагирате, когато станете свидетел на агресия?

Мнениеот Kremiliya » 13 Яну 2016, 17:25

Snejna написа:Също не съм виждала, поне не и във възрастни хора. Виждала съм при малки деца, агресия спрямо дъщеря ми и там сериозно наказвам и изобщо не мисля чие е детето и подобни, гледам да обясня, че не е редно така.

То остава ако не реагираш при децата, но има такива, които не правят нищо, аз съм склонна да разрева някое дете само и само да възтържествува справедливостта, но не знам какво бих направила, ако попадна в ситуация с възрастни хора.
Аватар
Kremiliya
 
Мнения: 1865
Регистриран на: 20 Ное 2014, 11:14

Re: Как реагирате, когато станете свидетел на агресия?

Мнениеот Monika_Spasova » 13 Яну 2016, 18:18

Обикновено звъня на полицията и не се занимавам повече. Потресаващото в случая от вчера е, че е имало хора, направили снимки, видеа и едва ли не това е повод за гордост, че медиите имат толкова актуални снимки и материали, а това, че момчето е умряло на никой не му дреме. Ясно е, че в севеозапада е малко дивия запад, но не разбирам как така по никакъв начин не са отреагирали хората, докато здраво право момче е умирало пред тях.
Аватар
Monika_Spasova
 
Мнения: 2097
Регистриран на: 07 Апр 2015, 11:32

Re: Как реагирате, когато станете свидетел на агресия?

Мнениеот Malina » 14 Яну 2016, 10:47

Избягвам да се намесвам, честно да си призная. А за случая с Тодор... доста е сложно, там наистина един да се изпречи на тези не става. Трябвало е всички да реагират, но... :/ не знам, то отстрани лесно се съди.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2309
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33

Re: Как реагирате, когато станете свидетел на агресия?

Мнениеот dimilov » 16 Яну 2016, 17:31

Непременно ще вляза между тях,ще опитам да ги спра,с цел да не продължават.Но ако и мен ме нападнат,значи някой иска да си се бие и боя ще приключи още по-бързо.Като му дам да разбере,че ударите му са безсмислени.Както Стивън Сиигъл ги търкаляше,така и сега може пишман бияча да се търколи 2-3 пъти, да се поизтупа,да са поотърка и да си иде в къщи поохлузен,а не да се стигне до бой на живот и смърт и някой да си иде от този свят от това ,че е лошо възпитан,че е с хлабави нерви или е просто неконтролируем вече "мамин син",който след 10 тренировки и поопознал "мутрите" не се съобразява с никого и лекота вади бокса пред всеки.Някога ни учеха да казваме "добър ден" на всички възрастни,да прояваваме уважение и търпение.Да се държим възпитано.Сега като пресича болен човек и трудно подвижен,нерядко във Враца се чуват реплики от типа на"Кво се влачиш бе ,буклук!","А шавай бе,да не слезна да та преместа "Ако някой погледне към нетърпелив шофьор-"Айде мръдай ,че ша рипна а та прибия,кво ма глеаш" и т.н.Накрая всички реват и съжаляват,а къде бяха когато трябваше някой мъдро да възпитава тези вече неубуздани млади хора?
dimilov
 
Мнения: 10
Регистриран на: 28 Мар 2014, 03:13

Re: Как реагирате, когато станете свидетел на агресия?

Мнениеот kauda » 18 Яну 2016, 15:50

Явно във Враца държание и случки като тази не са изключение. Провокатори доста... а този път историята свърши с един мъртъв. Кой и как е предизвикал боя може само да се гадае, знаем, че много често видеата променят истината, та не се знае какво се случи преди дни с Тодор. Истината е, че сами си копаем гроба като сме арогантни, вместо да изчака търпеливо е станал боя за едното нищо.
Аватар
kauda
 
Мнения: 1654
Регистриран на: 23 Мар 2015, 10:45

Следваща

Назад към Сблъсък

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта