Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети
Правила на форума
Добави отговор

Re: Усещаме ли кога ставаме досадни на децата си?

19 Яну 2016, 14:56

Malina написа:
zagrijena написа:
Malina написа:Зависи какво изискваш от детето, първо се попитай това, което искаш от него дали е подходящо, дали той го иска и дали го предлагаш правилно :)

Изисквам нормалните неща - да поддържа стаята си, по-малко стоене на компютъра, да помага вкъщи. Искам да го науча на отговорност. Много ясно, че няма голямо желание, но за мен е важно да поема отговорност. Колкото до правилното предлагане, предполагам, че не винаги успявам да сдържам нервите си. Това го смятам за мой минус.

Децата много се влияят от това, какво държание имаш спрямо тях. Ако копираш тяхното държание, те започват да си намират грешките. Можеш да оставяш разхвърлено, да не переш дрехите, да не миеш чиниите, да не му обръщаш внимание. За седмица нещата ще се променят.

И аз опитвам в различни ситуации този подход, но не винаги дава желания резултат. Нито мъж, нито син се трогват от този "бойкот" и накрая не мога да издържа кочината и познайте :cry:

19 Яну 2016, 15:15

Бъди по-упорита и все ще стане! :) Не им се поддавай, явно и двамта добре си ги научила да ходиш след тях и да им оправяш кочините. :) Изобщо не се впечатлявай.

19 Яну 2016, 16:39

След като ти е дете и ти отговаряш за него, то нормално е да имаш изисквания, защо се притесняваш, че едва ли не ще му нарушиш личното пространство, след като то явно, че си го проси. Бъди по-строга и като не иска да те слуша го наказвай!

20 Яну 2016, 10:23

Хич не се церемоня много. Ако чакам някой да се сети, ще има да почакам :lol:
Направо казвам да ми помогнат и така. Особено сега като чакам второ. Първият ми син го моля да ми помогне с разчистването на масата, да си прибере играчките или дрехите. Е, малко се налага да повтарям повечко понякога :lol:

20 Яну 2016, 12:36

klara написа:Хич не се церемоня много. Ако чакам някой да се сети, ще има да почакам :lol:
Направо казвам да ми помогнат и така. Особено сега като чакам второ. Първият ми син го моля да ми помогне с разчистването на масата, да си прибере играчките или дрехите. Е, малко се налага да повтарям повечко понякога :lol:

Най-добре, децата се учат когато си суров с тях, не да им се лигавиш,т рябва да помага и това е, нали ще става батко.

21 Яну 2016, 09:50

Rali_hr написа:
klara написа:Хич не се церемоня много. Ако чакам някой да се сети, ще има да почакам :lol:

Най-добре, децата се учат когато си суров с тях, не да им се лигавиш,т рябва да помага и това е, нали ще става батко.

Златната среда е най-добре - да знаеш кога с "пръчката" и кога с "моркова" :smile:

21 Яну 2016, 11:54

Трябва да си познаваш детето, според мен. Не може да се очаква, че ще реагираш адекватно на държанието му, съответно да го възпитаваш така, при положение, че се виждате за по 2 часа вечер и за час сутрин

21 Яну 2016, 17:21

lini_leni написа:Трябва да си познаваш детето, според мен. Не може да се очаква, че ще реагираш адекватно на държанието му, съответно да го възпитаваш така, при положение, че се виждате за по 2 часа вечер и за час сутрин

Лошото е, че нямаме голям избор, и аз виждам синът ми точно за 3 часа вечер, а сутринта за около 30 минути. Това е за целия ни ден. Докато вечеряме , приготвим си нещо за хапване и какво ли още не, то се оказва накрая, че нямаш време да прекараш време с него,освен онова, което е досадно и дразнещо. :(

22 Яну 2016, 09:49

rabotnata pchela написа:
lini_leni написа:Трябва да си познаваш детето, според мен. Не може да се очаква, че ще реагираш адекватно на държанието му, съответно да го възпитаваш така, при положение, че се виждате за по 2 часа вечер и за час сутрин

Лошото е, че нямаме голям избор, и аз виждам синът ми точно за 3 часа вечер, а сутринта за около 30 минути. Това е за целия ни ден. Докато вечеряме , приготвим си нещо за хапване и какво ли още не, то се оказва накрая, че нямаш време да прекараш време с него,освен онова, което е досадно и дразнещо. :(

Като прекарваме малко време с децата си как излиза тогава, че все ги дразним? :grin:

22 Яну 2016, 10:43

Аи лесно, като в тея 3 часа, ти 2 от тях искаш да си изчисти стаята, да си прибере учебниците, да си измия зъбите, да си оправи леглото, дас и легна, да си прочете уроците, то в кой момент прекарвате готино време заедно?
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4