Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Живи охлюви лекуват язва?!

19 Яну 2016, 15:33

Преди няколко дни разбрах, че яденето на тези симпатични същества..:

snail_dandelion_animal_close-up_green_cute_hd-wallpaper-1850193.jpg
snail_dandelion_animal_close-up_green_cute_hd-wallpaper-1850193.jpg (41.18 KiB) Прегледано 8354 пъти

са били поглъщани цели, за да се лекува язва. Целта била охлюва да изпусне всичката си слуз и всичките си сокове в стомаха и да покрие и запечата язвените рани. Вие чували ли сте за такъв метод, дали е ефикасен и как става това поглъщане? :?:
Вярно, че хипотетично не сме готови изобщо да изпробваме това лечение, но когато изпаднеш в безизходица си готов на всичко и все пак разкажете повече, какво сте чували за метода с поглъщането на охлюви? :?: :roll:

Re: Живи охлюви лекуват язва?!

19 Яну 2016, 16:21

Ама после изплюваш ли черупката или се пробваш от другия край да излезе?

19 Яну 2016, 16:33

nadqta написа:Ама после изплюваш ли черупката или се пробваш от другия край да излезе?

хахах не, чупи се черупката и се гълта охлюва преди да умре. Предполагам, че става и с гол охлюв.

19 Яну 2016, 17:03

Както и да си го представям ми се струва много гнусно, но и аз съм чувала. Явно охлювите наистина има лечебни свойства и помагат за възстановяването на стомаха. Интересно е как се получава, защото все пак язвите са сериозни рани. Може би това лечение е само за смелчаци. :mrgreen:

19 Яну 2016, 17:31

За протокола предпочитам охлювите сготвени, но определено са лечебни. Дядо ми така ги пиеше, за да се справи с язвата, имаше много добро подобрение! Вярно, че е гнусно ама.. както казахте, като опре ножа до кокала.. не че препоръчвам да се използва де, все пак сега има много модерни и нови методи за лечение на язвата!

19 Яну 2016, 17:54

Лелеее, това за първи път го чувам! НЕ е ли опасно при поглъщането, ако да речем, че самият охлюв си е жив и здрав?! А и съм сигурна, че пренася толкова много болести, че рискът изобщо не си струва!

19 Яну 2016, 18:14

Това е брутално извращение, което по някакъв медицински начин не смятам, че може да бъде обяснено, респективно не смятам, че някой трябва да причинява това нито на себе си, нито на охлювите.

20 Яну 2016, 11:13

MerryPop написа:Това е брутално извращение, което по някакъв медицински начин не смятам, че може да бъде обяснено, респективно не смятам, че някой трябва да причинява това нито на себе си, нито на охлювите.

Доста е гнусно да, но все пак мисля, че тук говорим хипотетично. :) С други думи преди много време е било така - да се лекуват по този начин. Сега има доказани методи в медицината, които е нормално да използваме.

20 Яну 2016, 12:36

silver933 написа:За протокола предпочитам охлювите сготвени, но определено са лечебни. Дядо ми така ги пиеше, за да се справи с язвата, имаше много добро подобрение! Вярно, че е гнусно ама.. както казахте, като опре ножа до кокала.. не че препоръчвам да се използва де, все пак сега има много модерни и нови методи за лечение на язвата!

Любопитно ми е медицински доказано ли е, че е имал подобрение или е било самовнушение?

20 Яну 2016, 12:58

Предполагам, че е доказано до толкова, колкото са доказани всички твърдения и лечения от народната медицина.А именно, никой лекар не би го потвърдил, а си остава една легенда. Говорих с няколко познати по въпроса, понеже много се впечатлих и всички споделят, че чували за случаи на хора, които са ползвали. Но това е останало в старото поколение. Дали е бил плацебо ефект или не, то е факт, че хората са останали доволни. :roll:
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3