Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Доверявате ли се на рецептите за илачи във фейсбук?

01 Фев 2016, 12:47

Щом е наводнено с тях във фейсбук, значи има търсене :grin: . Пробват хората. Аз лично не си падам.

21 Мар 2016, 14:31

pavleta написа:Щом е наводнено с тях във фейсбук, значи има търсене :grin: . Пробват хората. Аз лично не си падам.

Защо? Все пак това е начин, същия като онзи, с който на времето се лекувахме от форумите и от приказките на приятелите, само че сега споделянето е по-голямо. Много от рецептите мисля че са надеждни.

23 Мар 2016, 12:16

Rali_hr написа:
pavleta написа:Щом е наводнено с тях във фейсбук, значи има търсене :grin: . Пробват хората. Аз лично не си падам.

Защо? Все пак това е начин, същия като онзи, с който на времето се лекувахме от форумите и от приказките на приятелите, само че сега споделянето е по-голямо. Много от рецептите мисля че са надеждни.

Рали, аз гледам на същия принцип като тебе,т очно така приемам нещата - като че ли някой комшия ми е казал дадна рецепта, ако ми се вижда безопасна я пробвам, ако ми се види опасна разбира се, че не го правя. ;)

23 Мар 2016, 15:09

svetlozara написа:
Rali_hr написа:

Рали, аз гледам на същия принцип като тебе,т очно така приемам нещата - като че ли някой комшия ми е казал дадна рецепта, ако ми се вижда безопасна я пробвам, ако ми се види опасна разбира се, че не го правя. ;)

Добре, че в рецептите се използват естествени продукти, иначе си представям как ще са изпонатръшкани хората. А как преценяваш коя е опасна за теб, като и наглед безопасните не знаеш как ще ти подействат?

30 Мар 2016, 12:57

Понякога може и с безопасни продукти да си докарате големи бели. Дори и някоя рецепта да е проверена от 100 човека, то тя за вас може да не е съвместима. Ако рецептата ви я каже комшийка за по-достоверна ли ще я приемете от тази от фейсбук? На мен ми се е случвало да получа проблеми след рецепта споделена от лекар, от такъв тип бабина. Появи ми се алергия, но за това нещо нямаше как някой да знае.

30 Мар 2016, 15:24

Mon_ton написа:Понякога може и с безопасни продукти да си докарате големи бели. Дори и някоя рецепта да е проверена от 100 човека, то тя за вас може да не е съвместима. Ако рецептата ви я каже комшийка за по-достоверна ли ще я приемете от тази от фейсбук? На мен ми се е случвало да получа проблеми след рецепта споделена от лекар, от такъв тип бабина. Появи ми се алергия, но за това нещо нямаше как някой да знае.

Същата работа бяхме и ние, малкия получи алергична реакция след като се лекувахме с бабин илач, въпреки че си хапва мед от години, но това се случи - късмет или друго. :) важното е да се внимава и при първи симптоми на проблеми да се потърси лекарска помощ

30 Мар 2016, 15:54

Mon_ton написа:Понякога може и с безопасни продукти да си докарате големи бели. Дори и някоя рецепта да е проверена от 100 човека, то тя за вас може да не е съвместима. Ако рецептата ви я каже комшийка за по-достоверна ли ще я приемете от тази от фейсбук? На мен ми се е случвало да получа проблеми след рецепта споделена от лекар, от такъв тип бабина. Появи ми се алергия, но за това нещо нямаше как някой да знае.

Някои по-лесно се доверяват, ако рецептата им я е казал човек, който познават и смело посягат към нея.

30 Мар 2016, 17:37

И от там пак може да се "овапцате" както се казва. С такива рецепти винаги е по-скоро късмет, отколкото друго! :)

31 Мар 2016, 09:12

Рисковано е да се действа без да се мисли, а прилагането на всякакви странни илачи хич не е добре. За всяко нещо трябва да се внимава и то много. :)

31 Мар 2016, 10:21

Бих пробвала да си направя някоя маска за коса, ако няма неща като чесън, други, които биха изгорили кожата ми. :) Иначе яйца, оцет, сода, бих сложила.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3