Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
06 Апр 2016, 11:25
Тези стаи или трябва да се ползват от всички, или да се приобщят към някой апартамент, но за това си трябва плащане, мисля даже и в общината трябва да се мине. Друг вариант е ти да плащаш наем за въпросното помещение, за да можеш да го ползваш. В нашия блок има няколко такива стаички, които не са приобщени към апартаменти, за тях се плаща наем - символичен, но го има.
06 Апр 2016, 12:10
Не знам такива общи части да се приобщават легално към апартаменти. А това, че съседа, коисто се сложили за домоуправител си позволява да злоупотребява по такъв начин е срамно. Другите комшии не се ли противопоставят на тези своеволия?
06 Апр 2016, 13:01
nefertiti написа:Не знам такива общи части да се приобщават легално към апартаменти. А това, че съседа, коисто се сложили за домоуправител си позволява да злоупотребява по такъв начин е срамно. Другите комшии не се ли противопоставят на тези своеволия?
Мисля, че има начин с общо гласуване да се превземе някоя обща част.
06 Апр 2016, 14:43
Доста е трудно да се разбере човек със съседите. :) Все повече се убеждавам, че е най-добре всички да си хванем пътя и да живеем в някоя нива на село.
07 Апр 2016, 13:24
май само неутрално лице е способно да следи за ред. има ли лични пристрастия, всеки дърпа в своята посока.
07 Апр 2016, 13:34
annamaria написа:май само неутрално лице е способно да следи за ред. има ли лични пристрастия, всеки дърпа в своята посока.
много си права, все се гледат лошо домоуправители и подобни!
Сложиха в нашия блок ново заключване, за 2 седмици го смляха. Сега сме решили да ги ограничим още повече набезите, ще си купуват чипове и ще влизат както си му е реда.
От друга страна, касиерката и домоуправителя все са ни лоши, все им се дигат скандали, че самите ние не пазим!
08 Апр 2016, 10:04
Pipilota написа:annamaria написа:май само неутрално лице е способно да следи за ред. има ли лични пристрастия, всеки дърпа в своята посока.
много си права, все се гледат лошо домоуправители и подобни!
Сложиха в нашия блок ново заключване, за 2 седмици го смляха. Сега сме решили да ги ограничим още повече набезите, ще си купуват чипове и ще влизат както си му е реда.
От друга страна, касиерката и домоуправителя все са ни лоши, все им се дигат скандали, че самите ние не пазим!
Кои са го смляли и защо? Хората от блока ли или външни? Ако е с чипове, каква е гаранцията, че и такова заключване ще оцелее. Направо сложете една камера там, да респектира вандалите.
08 Апр 2016, 10:26
С камерата май не може, защото по закон не можеш да снимаш никой мисля, без съотвените разрешения.
08 Апр 2016, 10:34
Monika_Spasova написа:С камерата май не може, защото по закон не можеш да снимаш никой мисля, без съотвените разрешения.
Тогава как има услуга за видеонаблюдение. И как има домофони, които са с камера и виждаш на кого отваряш?
08 Апр 2016, 10:50
nefertiti написа:Не знам такива общи части да се приобщават легално към апартаменти. А това, че съседа, коисто се сложили за домоуправител си позволява да злоупотребява по такъв начин е срамно. Другите комшии не се ли противопоставят на тези своеволия?
Колко пъти сме спорели на събранията! Човека си знае неговото, другите мрънкат, но на никой не му се разваля хатъра и не иска да се намразва с хората и така. Да е жив и здрав да ползва, и неговото време ще свърши. Когато няма нормално разбирателство между хората, по-добре спри да се занимаваш, с простаци не можеш да излезеш на глава. Пък нещата винаги си идват на мястото. Една стаичка не е нещо фатално.