24 Мар 2016, 12:00
24 Мар 2016, 13:03
24 Мар 2016, 15:17
24 Мар 2016, 16:15
24 Мар 2016, 17:09
25 Мар 2016, 12:11
28 Мар 2016, 12:07
iwoni написа:Агресията предизвиква агрезия, злото - зло. На никой не му е приятно да му се подиграват, обиждат или удрят. Но все ще бъдем в омагьосания кръг на лошото, ако постъпваме само по този начин. Въпросът не е да се подлагаш на всичко, да търпиш и постоянно да понасяш удари, защото виждаш ли ти се добър. Можеш да си добър, но и да знаеш кога да обърнеш другия край и да не позволяваш на гаднярите или изобщо хората да прекрачват границите, които си поставил за себе си. На това трябва да учим децата си, да отстояват себе си, мнението си, принципите си по подходящия начин, но да знаят и кога и как да кажат стига. Трудното е, че това отнема по-дълго време, години. То и някои възрастни не го умеят това нещо.
28 Мар 2016, 17:10
29 Мар 2016, 08:57
rabotnata pchela написа:И аз забелязвам, че колкото по-лошо е едно дете, толкова по-гледано и по-харесвано е. Имаме едно дете в групата, което се държи лошо, обижда, удря, то е абсолютния фаворит на всички, всички тичат след него. Не знам децата ли са глупави, родителите ли са простите. Кое е правилното и аз не знам. Синът ми е много мил и внимателен, а насреща си получава само обиди и лошо държание! Не знам дали е нормално!
29 Мар 2016, 09:02
rabotnata pchela написа:И аз забелязвам, че колкото по-лошо е едно дете, толкова по-гледано и по-харесвано е. Имаме едно дете в групата, което се държи лошо, обижда, удря, то е абсолютния фаворит на всички, всички тичат след него. Не знам децата ли са глупави, родителите ли са простите. Кое е правилното и аз не знам. Синът ми е много мил и внимателен, а насреща си получава само обиди и лошо държание! Не знам дали е нормално!