Позволени лекарства при бременност?

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Re: Позволени лекарства при бременност?

Мнениеот Monika_Spasova » 05 Апр 2016, 09:46

Гледай ти каква хубава новина. ;) За главоболието можеш да използваш парацетамол, менов чай, вода с лимон, джиджифил на чай. :)
А от сега да ти вържа гащите с нещо за киселини - ябълки, мляко или гавискон. :)
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот Rali_hr » 05 Апр 2016, 09:57

Monika_Spasova написа:Гледай ти каква хубава новина. ;) За главоболието можеш да използваш парацетамол, менов чай, вода с лимон, джиджифил на чай. :)
А от сега да ти вържа гащите с нещо за киселини - ябълки, мляко или гавискон. :)

За киселини аз съм пила Бионацид, прилага се без проблеми през цялата бременност и кърмене. :) Разбира се, отново казвам, че преди да се вземе каквото и да е било лекарство е добре да се консултираме с лекаря си, защото всеки човек и всеки случай е индивидуален. Това, което е помогнало на един, може да не неприложимо при друг. :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот fairy » 05 Апр 2016, 11:43

Има различни случаи и ситуации, но има и някои антибиотици, които могат да се пият по време на бременност. Разбира се, всичко трябва да е консултирано и предписано от лекар. Аз имам проблеми с щитовидната жлеза и като бях бременна, си пиех лекарствата, тироидните препарати са позволени. Знам, че и болните от диабет си бият инсулина и това не пречи на плода.
fairy

Мнениеот Mon_ton » 05 Апр 2016, 11:55

Да аз пих Гавискон, защото имах отвратителни киселини. Също пробвах и с газирана вода, но от нея много ми се повдигаше, въпреки че успокояваше киселините ми до някъде. :( НЕ всичко е цветя и рози през бременността. :bored:
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Lili_pili » 05 Апр 2016, 12:20

А освен лекарствата, нещо, което съм чувала, че има лош ефект върху плода е ТОНИКа, заради хинина, който съдържа, знам, че от него има риск от глухота, дали е истина? Дали го има в някои лекарства?
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот Innerlane » 05 Апр 2016, 15:03

Kremiliya написа:Добре дошла и честито и на теб и лека бременност! :) Можеш ли да кажеш, чая от джинджифил каква доза джинджифил си позволяваше на ден?

Като ми се гадеше ми пийвах по една чашка. До 3-4 пъти на ден се е стигало, но не е имало странични ефекти.
Innerlane

Мнениеот Lollipop » 06 Апр 2016, 11:56

такаам, да ви изненадам всички.. :) моята бременност приключи преди 4 дена. :mrgreen: :cheerleadersmileygirl:
Най-много ми се виеше свят на мен и също джинджифила ми помагаше. За целия ден изяждах количеството, колкото палец. ;) Правех го на чай и го пиех вместо вода или затоплен с лимон и мед на чай.
Успокоява доста стомаха, затова ще ти помогне не само за главоболие, но и за стомашните неразположения.
За повръщането, тук прочетох в друга тема, че помага лимон, защо не пробваш? :)
Аватар
Lollipop

Мнениеот Kaya » 06 Апр 2016, 12:06

Lollipop написа:такаам, да ви изненадам всички.. :) моята бременност приключи преди 4 дена. :mrgreen: :cheerleadersmileygirl:
Най-много ми се виеше свят на мен и също джинджифила ми помагаше. За целия ден изяждах количеството, колкото палец. ;) Правех го на чай и го пиех вместо вода или затоплен с лимон и мед на чай.
Успокоява доста стомаха, затова ще ти помогне не само за главоболие, но и за стомашните неразположения.
За повръщането, тук прочетох в друга тема, че помага лимон, защо не пробваш? :)

:eek: :eek: :eek: :eek: Наистина ни изненада! Не знаех, че си бременна, камо ли останалото! :) :inlove: :inlove: :inlove: Ще си бутаме количките заедно!
А сега по темата. Малинка честито най-напред и лека бременност. В началото ми беше много добре на мен, но учудващо проблемите ми започнаха към 6 месец с невероятни киселини, от там недоспиване и ужасно главоболие в резултат. Помагаха ми ароматерапии, взех си една свещ и слагаш масло от мандарина. Пробвай! :)
иначе за лекарства - парацетамол, пила съм и панадол.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот S_Milenska » 06 Апр 2016, 13:42

Innerlane написа:Аз вече минах през първия триместър, така че ще споделя опита си.

Срещу гаденето - чай от джинджифил, сироп Натриев цитрат (но умерено, понеже твърде на често и в големи дози алкализира кръвта), ментови бонбони, от хомеопатията - Вомитусхийл капки и на Боарон Нукс Вомика 15 CH и Sepia officinalis 15CH.

За главоболието - Парацетамол (половин таблетка, може и цяла при силна болка).

За коремни спазми - Но Шпа (по 1 или 2 таблетки на веднъж, може до 3 пъти на ден).

Първа помощ при зацапване, ако няма възможност за преглед при лекар - Утрогестан (вагинално, 3 х 2 глобули). Той съдържа хормона прогестерон.

При НИКАКВИ обстоятелства НЕ приемаш Аспирин (Ацетизал и др.), Ибупрофен (Нурофен, Ибупром и т.н.)

За ибупрофена знам, че не се пие в последните месеци, а в първия триместър може. :roll:

За категоризацията, която стана въпрос по-рано е наистина много подходяща и удобна, но за съжаление не е в България, а я има е САЩ. Би било добре и тук да има ясно разграничение за опасностите при бременност от приемане на дадена таблетка.
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Mon_ton » 06 Апр 2016, 14:15

Нямам идея каква е причината да не се пие ибупруфен, но аз също не съм ползвала, докато бях бременна, за обезболяващи ползвах нош-па и парацетамол.
Аватар
Mon_ton

ПредишнаСледваща

Назад към Бременност, раждане и майчинство