Гледай ти каква хубава новина. ;) За главоболието можеш да използваш парацетамол, менов чай, вода с лимон, джиджифил на чай. :)
А от сега да ти вържа гащите с нещо за киселини - ябълки, мляко или гавискон. :)
Monika_Spasova написа:Гледай ти каква хубава новина. ;) За главоболието можеш да използваш парацетамол, менов чай, вода с лимон, джиджифил на чай. :)
А от сега да ти вържа гащите с нещо за киселини - ябълки, мляко или гавискон. :)
Kremiliya написа:Добре дошла и честито и на теб и лека бременност! :) Можеш ли да кажеш, чая от джинджифил каква доза джинджифил си позволяваше на ден?
Lollipop написа:такаам, да ви изненадам всички.. :) моята бременност приключи преди 4 дена.![]()
![]()
Най-много ми се виеше свят на мен и също джинджифила ми помагаше. За целия ден изяждах количеството, колкото палец. ;) Правех го на чай и го пиех вместо вода или затоплен с лимон и мед на чай.
Успокоява доста стомаха, затова ще ти помогне не само за главоболие, но и за стомашните неразположения.
За повръщането, тук прочетох в друга тема, че помага лимон, защо не пробваш? :)
Innerlane написа:Аз вече минах през първия триместър, така че ще споделя опита си.
Срещу гаденето - чай от джинджифил, сироп Натриев цитрат (но умерено, понеже твърде на често и в големи дози алкализира кръвта), ментови бонбони, от хомеопатията - Вомитусхийл капки и на Боарон Нукс Вомика 15 CH и Sepia officinalis 15CH.
За главоболието - Парацетамол (половин таблетка, може и цяла при силна болка).
За коремни спазми - Но Шпа (по 1 или 2 таблетки на веднъж, може до 3 пъти на ден).
Първа помощ при зацапване, ако няма възможност за преглед при лекар - Утрогестан (вагинално, 3 х 2 глобули). Той съдържа хормона прогестерон.
При НИКАКВИ обстоятелства НЕ приемаш Аспирин (Ацетизал и др.), Ибупрофен (Нурофен, Ибупром и т.н.)
Назад към Бременност, раждане и майчинство
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта