10 Апр 2016, 16:34
Здравейте,каква може да е причината за кръв във храчките?Сутринта ми тече кръв от носа,усетих и как тече в гърлото ми,и леко напрежение в главата също.По принцип много рядко ми тече от кръв носа,а сега, когато спря,започнаха и храчки с кръв в тях-и то не само жилки,а ярка,червена кръв.Много се притеснявам,защото храчките продължават вече 6-7 часа(не постоянно,разбира се),а съм с намалена подвижност и няма да мога да отида скоро на лекар.
П.п. Имам проблеми със венците последно време,а след кървенето от носа,усещах и някакво напрежение в областта в дясно до сърцето(може и да е от стрес,разбира се).
11 Апр 2016, 16:39
Кръв в храчките по принцип има ,ако кръвотечението е в областта на долните или горните дихателни пътища,както и от устата.
С оглед на това,че съобщавате за пробеми с носа и венците,то най вероятно кръвта ,която изплювате не идва от белите дробове. Кръвохрак от белия дроб почти винаги е свързан със сериозни заболявания на този орган,които едва ли могат да останат незабелязани и ще са придружени със сериозни промени в здравословното Ви състояние.
Според мен кръвта ,която сте открили е от носа ,едва ли е нещо сериозно,но Ви съветваам да Ви прегледа лекар -Уши нос гърло.Възможно е кръвта да е от венците,като в този случай направете консултация със стоматолог.
Поздрави!
12 Апр 2016, 09:07
Мда, най-вероятно е то венците, и затова се получават проблемите. Кървенето от носа щом е минало, то нормално да се чистиш известно време от кръвта, която се е стекла. Надали е нещо от дробовете чак.
12 Апр 2016, 11:34
Аз също си мисля, че няма как да е нещо от дробовете, и то толкова сериозно, а по-скоро е свързано с венците, ако кървят по-често. Трябва задължително да посетите стоматолог!
15 Апр 2016, 12:42
Кръв в храчките е симптом за нещо сериозно и ако има заболяване, то едва ли ще се проявява само за деня, както е при вас. При болни венци и един съвсем лек натиск е достатъчен, за да тръгне кръв. Най-вероятно те ви заблуждават, но трябва да усещате кога тече от венците, няма как да сбъркате.
24 Апр 2016, 18:49
Благодаря на всички за отговорите!Най-вероятно е от венците,просто за първи път ми се случва.Когато съм по-мобилна,ще посетя стоматолог.
25 Апр 2016, 13:36
nutella написа:Благодаря на всички за отговорите!Най-вероятно е от венците,просто за първи път ми се случва.Когато съм по-мобилна,ще посетя стоматолог.
Успех и не отлагай

!