Ваксини и имунизационен календар, лекарства и добавки, козметика, симптоми и здравни проблеми, посещение при лекар
22 Апр 2016, 12:43
Дъщеря ми е на 8 години, отдавна не се напишква вече, но често й се случва да изпуска по малко на гащичките. Не съм много притеснена, мисля че ще го израсте, но все пак може ли да има някаква сериозна причина? Случва се, когато се е заиграла или при бурен смях. Мога ли да направя нещо друго освен консултацията с лекар?
22 Апр 2016, 12:44
M.Tasheva написа:Дъщеря ми е на 8 години, отдавна не се напишква вече, но често й се случва да изпуска по малко на гащичките. Не съм много притеснена, мисля че ще го израсте, но все пак може ли да има някаква сериозна причина? Случва се, когато се е заиграла или при бурен смях. Мога ли да направя нещо друго освен консултацията с лекар?
Може да правите коремни преси и други упражнения за стягане на мускулите. Упражнения на Кегел са много подходящи, но още е малка, за да могат да й се обяснят нещата с мускулите там. Но задължително консултация с лекар!
22 Апр 2016, 13:47
Нарича се стрес иконтиненция и може да се получи при кашляне, кихане, смях, вдигане на тежко. Предполагам, че такъв е и вашия случай. Не е излишно да се консултирате.
22 Апр 2016, 13:52
fairy написа:Нарича се стрес иконтиненция и може да се получи при кашляне, кихане, смях, вдигане на тежко. Предполагам, че такъв е и вашия случай. Не е излишно да се консултирате.
Не само, че не е излишно, но е и задължително, защото не е нормално, че да се приемат като "не е изключено да се консултирате'. Да в момента не е сериозно положението, но нищо не гарантира, че няма да се влоши, а тогава със сигурност няма да е приятно за детето.
22 Апр 2016, 15:17
Детето не е ли малко, за да има някаква нарушена функция на мускулите, контролиращи изпишкването, или с пикочния мехур? Това не е ли проблем при по-възрастните? Сигурно ще отшуми.
27 Апр 2016, 14:31
За мен всичко извън нормалното е притеснително

. Дете на 8 години би трябвало да няма такива проблеми. Може би когато е под някакъв стрес може да се прояви.
28 Апр 2016, 12:44
Стресът много им се отразява. Моето дете се уплаши от един петел, който го нападна, и известно време се напишкваше. После отшумя.