Какво не трябва да правим, когато сме поканени някъде?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Какво не трябва да правим, когато сме поканени някъде?

Мнениеот Snejna » 03 Юли 2018, 09:12

Аз също подбирам държанието си, не обичам да закъснявам, хората са поели ангажимент към мен, ако има причина да се забавя се обаждам и предупреждавам, че ще закъснеем малко. :roll:
Не съм присъствала на много изискани вечери, така че не съм имала притеснения за вилиците, салфетките и подобни неща.
Аватар
Snejna

Мнениеот vasi_e » 03 Юли 2018, 17:19

Mon_ton написа:На какви места ходите, че да трябва да ви се изпращат покани?! Наистина съм изумена! :mrgreen: Иначе мисля, че след като някой кани някой друг и знае, че той е обвързан, това не включва и половинката. ;) То се подразбира.

Кое се подразбира, че е поканен и той/тя или че не е? Според мен двойка, която живее заедно се приема като едно. Ако не желаете да каните и половинката трябва изрично да се посочи това и въпреки това за мен е знак за невъзпитание. Разбирам да сте гадженца и всеки да си излиза, но ако са сте си двамата е нормално да се покани двойката. Изключение прави женска или мъжка вечер, всичко друго си е етикет.
vasi_e

Мнениеот milenapetrova » 12 Юли 2018, 14:22

Да ядем шумно :grin:
Аватар
milenapetrova

Мнениеот blaze » 22 Ное 2018, 11:35

Най-мразя да закъсняваме. Айде, до 5 минути е приемливо. Ама иначе направо полудявам.
Зависи и къде се отива на гости. Етикета е различен - в роднини мога спокойно да кажа дали съм на диета и т.н. Иначе не би било възпитано да имам претенции към храна или напитки, да речем.
blaze

Мнениеот Frac » 26 Ное 2018, 17:32

Аз мисля, че хората, които си ходят на гости си се познават сравнително добре - така че си знаят стоката, така казано :mrgreen: Моя баща винаги закъснява. Аз казвам празника е от 18:00, той идва в 19:30. Но вече не го отразявам и му казвам час по-рано, че да е сравнително навреме. И съм го предупредила, че пропуснатото като моменти си е за негова сметка :grin:
НО, ако се появят гости, с които не сте си близки, може би тогава тези неща правят впечатление.
Аватар
Frac

Мнениеот Dust » 04 Дек 2018, 10:30

Да взимаме думате, без друг да може да се изкаже. То това всъщност се отнася за всяка ситуация, не само когато сме на гости. Никак не обичам един човек да говори за петима, малко става като моноспектакъл :-|
Dust

Предишна

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси