Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
Правила на форума
Добави отговор

Как да поддържам коженото яке?

14 Май 2016, 11:39

Купих си страхотно кожено яке! Имам опит през годините с кожените изделия, но все се захабяват, стават твърди и не са така меки и еластични, както в началото.
Има ли начин да им се запази еластичността и да не се налага да ги подменям след два сезона, защото реално не са скъсани, а просто кожата е изхабена. :?: Има ли изобщо как да се поддържа коженото яке, или е мисия невъзможна? :roll:

Re: Как да поддържам коженото яке?

14 Май 2016, 11:52

Andrey написа:Купих си страхотно кожено яке! Имам опит през годините с кожените изделия, но все се захабяват, стават твърди и не са така меки и еластични, както в началото.
Има ли начин да им се запази еластичността и да не се налага да ги подменям след два сезона, защото реално не са скъсани, а просто кожата е изхабена. :?: Има ли изобщо как да се поддържа коженото яке, или е мисия невъзможна? :roll:

Ами всъщност не знам! Даи не епо-добре да го даваш на химическо, аз така правя с моето, изглежда добре все още. :) Ако го переш в пералнята мисля, че това му разваля вида. :roll:

14 Май 2016, 12:40

Аз лично да си призная, коженото яке го пера само на ръка с вода. :)

14 Май 2016, 13:50

Чувала съм да се маже с крем, за да се запази еластичността, или с някакво масло :)

14 Май 2016, 14:30

Най-добре да се даде на кожар. Те знаят как да го боядисат или да го намажат с нужното мазило. Аз не смея сама да го обработвам, предпочитам да не рискувам.

16 Май 2016, 10:00

Купувала съм едни специални кърпички за кожено яке. Опаковката им е като на мокрите, но са напоени с някаква специална течност.

16 Май 2016, 13:39

pavleta написа:Купувала съм едни специални кърпички за кожено яке. Опаковката им е като на мокрите, но са напоени с някаква специална течност.
Вярно, че има такива, даже в Лидл ги гледах :)

15 Юни 2016, 11:06

Потърсих ги тези кърпички и си взех, но не смея още да натъркам якето. Има ли нужда от някаква процедура или направо се маже?
Добави отговор
Отиди на страница: