Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания
26 Май 2016, 10:18
dejavu написа:Аз бих се навила на тая диета, но ако изклинча малко

. Бих заместила солта с обезсолено сирене, като купувам винаги го слагам във водаи я сменям няколко пъти. Не всичко върви със сирене обаче

. Така поне първоночално мога да привикна към безсолната диета.
То сиренето хич не е добър избор за диета, но от време на време - може. :) Обаче да ти кажа, аз не се сещам, на кое не върви сирене? Направо съм пристрастена към него и на сила не го ям. :(
26 Май 2016, 12:53
АКо се комбинира безсолна диета и такава с разделно хранене, резултатите биха станали невероятно добри, ама не се получава.
26 Май 2016, 15:22
Snejna написа:АКо се комбинира безсолна диета и такава с разделно хранене, резултатите биха станали невероятно добри, ама не се получава.
Би имало ефект, ама най-добото отслабване май идва точно с такава коренна промяна на ежедневието, не само от ден до пладне.. :(
27 Май 2016, 11:03
Snejna написа:АКо се комбинира безсолна диета и такава с разделно хранене, резултатите биха станали невероятно добри, ама не се получава.
Защо да не се получава, какво ще попречи? И двете са препоръчителни по принцип за добро здраве, не само за сваляне на килограми.
30 Май 2016, 15:46
klara написа:Snejna написа:АКо се комбинира безсолна диета и такава с разделно хранене, резултатите биха станали невероятно добри, ама не се получава.
Защо да не се получава, какво ще попречи? И двете са препоръчителни по принцип за добро здраве, не само за сваляне на килограми.
Защото няма как да ядеш безсолно всичко, все ще си посолиш картофената яхния или ще си купиш готови кюфтета.
30 Май 2016, 16:44
Наистина е много задължаващо. Храната трябва да ти е само от вкъщи, лично приготвена. Ако си на такава диета, нищо отвън не можеш да хапваш сготвено, все ще има сол. Трябва да караш на плодове и зеленчуци.
29 Ное 2017, 11:14
Чак напълно безсолно ми се струва невъзможно, по-скоро не яде добавена сол и излишна от тази, която си слага в манджите да речем.
19 Яну 2018, 13:29
Без да се яде добавена сол от скансове и подобни - да, но напълно безсолно не е полезно за организма. Да не говорим, че покрай новите моди хората избягват да ядат обикновена йодирана сол и пак ще има липси на йод в организма на много хора.
30 Яну 2018, 11:30
Мисля, че е много полезно да се ограничи от време на време солта. най-добре е да се внимава с яденето на сол, много се задържа вода заради това нещо.

много по-хубаво е да се ограничава солта, от както го правя аз се чувствам по-добре.
12 Мар 2018, 13:35
Аз не слагам допълнително сол към яденето си, защото прекалявам с нея и после усещам, как тялото ми се подува. Така че гледам да не ям излишно солени храни.