Какво купувате втора употреба?

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Какво купувате втора употреба?

Мнениеот Mon_ton » 10 Юни 2016, 15:06

Обзавеждаме сега апартамента си и все повече спорим с мъжа ми какво можем да вземем втора употреба, за да спестим пари. Взехме си готварска печка втора ръка, и съм доволна, но сега той иска и пералнята и хладилника да са втора ръка, а аз не съм съгласна. Освен това разглеждаме и дивани и изобщо голяма част от обзавеждането да е втора ръка, както и някои неща за малката. :) Интересно ми е вие какво мислите, че е изгодно да се вземе втора употреба? Купувате ли често такива стоки и доволни ли сте, струва ли си изобщо да се дават пари за неща втора употреба?
Аватар
Mon_ton

Re: Какво купувате втора употреба?

Мнениеот mamina » 10 Юни 2016, 15:22

Някои неща си струва да ги вземеш втора употреба. Можеш и да си ги префасонираш както на теб ти харесва. За всекидневната си бях харесала едни столове, които бяха по-старички, но точно в това им беше чарът. Прелакирахме ги, претапицирахме и станаха чудни. Някои предпочитат такива мебели именно заради това. Иначе ако се гледа от гледна точка на по-малко пари, също е изгодно.
mamina

Мнениеот Pipilota » 10 Юни 2016, 16:02

Вземам, някои неща, но не много. :) Някои неща на децата съм взела - столчета за кола, количките им, част от играчките. :) Вземала съм хладилници, перални, печки, какво ли не, когато нямахме възможност в началото. После малко по малко се заменя.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Lollipop » 10 Юни 2016, 16:30

Аз сигурно съм един от малкото, които не обичат неща втора ръка. :) Предпочитам да спестявам и да съм лишена, отколкото да взема нещо втора употреба. Бих склонила поне на маса или на гардероб. :mrgreen:
Аватар
Lollipop

Мнениеот Fancy » 10 Юни 2016, 16:40

За всичко друго съм съгласна, но не и за техника втора ръка. Искам да ми е нова, знам ли колко време е работила преди това и какви майстори са се упражнявали на нея.
Fancy

Мнениеот Pipilota » 13 Юни 2016, 12:08

Fancy написа:За всичко друго съм съгласна, но не и за техника втора ръка. Искам да ми е нова, знам ли колко време е работила преди това и какви майстори са се упражнявали на нея.

Да, то кой ли обича. Но според мен е по-добре да си купиш нещо по-качествено втора ръка, отколкото нещо, което е на принципа "само да си го позволя", пък да е ново. :) По-вероятно е второто да се скапе много по-бързо. С пералнята ми втора ръка прах 7 години без проблеми, накрая я смених от естетична гледна точка. Сега я пратих на баба ми на село и тя я ползва вече 3-та година, та като цяло 10 години е само из нашата къща и си работи идеално. За сметка на това, сестра ми си взе нова пералня, до колкото можеше да си позволи, за 450 лева, 5 пъти я ремонтираха за 2 години, после направо я хвърлиха, общо изкара може би 3-4 години.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот m.vulev » 13 Юни 2016, 13:06

Всичко зависи от марката и къде е произведено. При втората употреба от значение и как е ползван уреда, дали е пазен или е експлоатиран до дупка. Някои си перат одеялата и тежки завивки в пералните и познайте колко са разцентровани после.
m.vulev

Мнениеот Kaya » 13 Юни 2016, 13:25

Да, важно е как се грижим за уреда си, затова аз лично предпочитам, ако вземам нещо да го взема от някой познат, който знам как се грижи за нещата си. :) Но рядко можеш да разчиташ на това, всичко е късмет, ако трябва да сме честни. Но някои неща, като столчето за хранене на детето е безсмислено да е ново, защото се ползва изключително кратко време и няма нужда да се дават много пари, а е добре да се вземе по-качествено и по-стабилно втора ръка, отколкото ново и евтино.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот S_Milenska » 13 Юни 2016, 13:50

Най-често втора употреба купувам дрехи за мъжа ми за работа. :lol: Май друго не вземам втора ръка, все държа да е ново. :)
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Mamacita » 13 Юни 2016, 15:13

Kaya написа:Да, важно е как се грижим за уреда си, затова аз лично предпочитам, ако вземам нещо да го взема от някой познат, който знам как се грижи за нещата си. :) Но рядко можеш да разчиташ на това, всичко е късмет, ако трябва да сме честни. Но някои неща, като столчето за хранене на детето е безсмислено да е ново, защото се ползва изключително кратко време и няма нужда да се дават много пари, а е добре да се вземе по-качествено и по-стабилно втора ръка, отколкото ново и евтино.

Съгласна съм с казаното в последното изречение. Купиш ли ново и пестиш като го вземеш евтино, почти винаги ти излиза по-скъпо :smile: . Но някои искат за децата им да си купят нови столчета, креватчета и подобни. И двете мнения - за ново и за втора употреба, си имат своите плюсове и минуси.
Mamacita

Назад към За дома – съвети и идеи