Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
22 Юни 2016, 15:32
Pipilota написа:Я абълковото брашно от къде се намира, на мен ми звучи като пектин тва. Същото ли е?
И аз видях в магазина до нашия блок. Малко, обикновено магазинче. Щом тук го има, значи и по големите вериги би трябвало да може да се открие. Пишеше ябълково брашно, не вярвам да е пектин.
29 Юни 2016, 14:40
Има една много хубава торта с кокосово брашно. 125 г масло се разбиват с чаша и половина пудра захар. Прибавяме 3 яйца и бъркаме. Смесваме една чаша брашно с три супени лъжици какао и три супени лъжици кокосово брашно и се разбърква. Изсипва се в тава и се пече. Може да се залее с разтопен шоколад или по желание нещо друго.
29 Юни 2016, 16:10
balsam написа:Има една много хубава торта с кокосово брашно. 125 г масло се разбиват с чаша и половина пудра захар. Прибавяме 3 яйца и бъркаме. Смесваме една чаша брашно с три супени лъжици какао и три супени лъжици кокосово брашно и се разбърква. Изсипва се в тава и се пече. Може да се залее с разтопен шоколад или по желание нещо друго.
т.е. от всичко, това е от 3 с.л. кокосово брашно и цяла чаша обикновено бяло брашно?
01 Ное 2017, 13:07
кокосовото брашно абсорбира много повече отколкото обикновеното, толкова бързо се превръща на гъста паста, че и идея си нямате. :) Затова препоръчвамда сте по-умерени и по-внимателни с него.
02 Ное 2017, 10:57
Искам да пробвам нахутено брашно, даже гледам хората си правят хлябове с него, ясно е, че се използва доста.
02 Ное 2017, 11:53
Не съм използвала много различни видове, но може би трябва да пробвам повече видове. Гледам, че има лимец, оризово, кокосово, нахут, елда и какви ли не още видове. Веднъж попаднах на рецепта за кекс с оризово брашно, бил много по-хубав, отколкото с обикновеното брашно.
02 Ное 2017, 13:06
и аз използвам различни брашна, най-много обичам царевичното, може би защото оставя по-хрупкава текстура,никога не съм си падала по огромните сладкиши и тези с царевично брашно определено са ми много любими.
03 Ное 2017, 12:00
Ползвам много видове здравословни брашна, за да заменя класическото. Най-често у нас се използва лимец, ръж, нахут и оризово. те са ми любими, придават много добра текстура, вкуса е различен, но аз съм му свикнал.
03 Ное 2017, 13:28
Оризово и ние ползваме доста. Много ме кефи кекса с оризово брашно, став супер пухкав.
18 Мар 2019, 16:01
И аз ползвам някои по-специфични - от елда, оризово, кокосово. Елденото е най-странно, но го ползвам в комбинация с някое от другите.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.