Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
15 Юни 2016, 16:26
- ябълково с обикновено брашно.jpg (3.91 KiB) Прегледано 786 пъти
Много обичам да пека най-различни неща и колкото повече се увличам в моята мания, толкова повече неща откривам и разбирам колко е необятен света на кулинарията и по-специално на тази, която се води здравословна и органична. Думата ми е за различните видове брашна. Вече обикновеното пшенично не ми е интересно и съм се впуснала в откриване на най-необичайните. Снабдила съм се с кокосово, бадемово, но онзи ден за пръв път видях, че има и ябълково брашно. Дайте ми идеи, ако сте срещали брашно от по-необичаен произход. Вие приготвяли ли сте нещо от такова? Може и някоя рецепта да споделите, няма да ми е излишна
. Къде откривате подобни продукти? А възможно ли е вкъщи да си произведем?
15 Юни 2016, 17:02
О, направо ме уцелихте с тази тема!
И аз съм запалена по нестандартните храни /за някои са такива, за мен не толкова
/. Тази година заради дъждовете има много коприва и дадох бойна задача на майка ми и баща ми да ми берат и да сушат. После си я съхранявам и като се пресетя, взимам и си смилам и така получавам брашно от коприва. Смесвам с друго и си печа разни работи. То поне е лесно да си го приготвиш вкъщи
.
15 Юни 2016, 17:31
Явно съм доста неосведомена и задръстена, защото и половината брашна, които споменавате, не съм ги чувала, че съществуват
! За ябълковото дали и томоже вкъщи да се приготви? Ако изсушиш ябълките и после ги смелиш, няма ли да стане?
16 Юни 2016, 08:51
Със сигурност има начин да се произведе, но до колко е нормално е друг въпрос. Според мен много се прекалява с идеята за био и здравословното, но все пак идеята е добра. ;) За ябълковото брашно аз лично не бих пробвала, защото ме опасява киселия вкус, който имат ябълките, когато се изпекат. ;)
Иначе съм най-голям фен на брашното от лимец, определено е попадение, също и царевично. :) Това, което трябва да свикнем с тези брашна е, че при тях няма как да се получи пухкаво печиво.
16 Юни 2016, 09:07
Ако ябълките не са от тези киселите, а по-сладки, може и да не е толкова натрапчив вкуса. Ако се ползва малко количество, колкото да придаде характерния плодов вкус, става интересна комбинация
.
16 Юни 2016, 10:14
Не съм срещала кокосово брашно, интересно ми е, пробвала ли си го?
16 Юни 2016, 11:16
Аз съм опитвала сладки от кокосово брашно веднъж в София като бях преди една година. Приятелка ме заведе на едно място, където предлагаха такива неща. По принцип обичам кокос и ми беше любопитно, харесаха ми. Интересното, че доста засищат. Иначе да тръгна да си купувам за вкъщи такова брашно и да си правя, не бих опитала. Струва ми се, че такива опити не са за аматьори
.
16 Юни 2016, 11:20
Правила съм бисквити с оризово брашно и лимецово. :) Голяма играчка, наисина засищат. :)
16 Юни 2016, 14:33
Аз съм правила палачинки с оризово и ябълково брашно. Вместо обикновено, ползвам двете, иначе другите съставки са си същите. Който има алергия към глутен, са точно за него
.
17 Юни 2016, 12:50
Я абълковото брашно от къде се намира, на мен ми звучи като пектин тва. Същото ли е?
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.